Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen

Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 3. 2023 07:00 7

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

MidJourney dala ban novináři. Je Internet Archive knihovna? DPReview končí. Chyba v Apple Music. Linus Tech Tips hacknut. Twitter dluží přes 13 miliard dolarů.

Reklama

Sociální sítě

Na Twitteru řádí hackeři okrádající uživatele přes hacknuté (obyčejné i prominentní) (ověřené i neověřené) účty. Twitter nic neřeší, což je ale pochopitelné, už tam není skoro nikdo, kdo by něco řešil. Podle hledání „I have 10 MacBooks“ (jeden z příkladů toho, co používají) to běží už několik dní. (Mashable)

Na Twitteru řádí hackeři okrádající uživatele přes hacknuté (obyčejné i prominentní) (ověřené i neověřené) účty.
i Zdroj: PCTuning.cz
Na Twitteru řádí hackeři okrádající uživatele přes hacknuté (obyčejné i prominentní) (ověřené i neověřené) účty.

TikTok má v USA 150 milionů MAU. O 50 milionů více od roku 2020 . Celosvětově už delší dobu přes miliardu. V USA TikTok aktuálně řeší přežití, hrozí mu zákaz. (Reuters)

Populární kanál YouTube Linus Tech Tips byl hacknut a 15,3 milionu odběratelů mohlo sledovat videa s kryptografickými podvody. (The Verge)

  • YouTube kanál LinusTechTips pod útokem hackerů, zvýší platforma zabezpečení? (PCTuning)

Od 1. dubna začne Twitter odstraňovat skutečné označení „ověřeno“ a bude uživatele nutit k placení Twitter Blue. „Ověření“ pro firmy začne prodávat za 1000 USD (plus DPH) měsíčně. Pro firmy jeden důležitý vzkaz dejte těch 12 000 USD ročně na charitu, aspoň to k něčemu bude. (Variety)


Startupy a ekonomika

Pornhub kupuje soukromá kapitálová společnost Ethical Capital Partners. Vlastně kouzelné. Koupili mateřskou společnost MindGeek, takže i některé další dospělácké věci. (Deadline)

Švýcarský prezident Alain Berset oznámil, že bankovní gigant UBS kupuje svého problémového konkurenta Credit Suisse ve snaze zabránit dalším otřesům na trhu. (AP

Levnější tarif Netflixu s reklamou se v USA uchytil. Používá ho zhruba milion lidí. Spuštěn byl přitom v listopadu 2023 a zhruba 19 % nových uživatelů si volí právě tento tarif. V USA Netflix používá 74 milionů lidí. Vyjde na 6,99 dolarů měsíčně (The Verge)

Amazon chystá další propouštění, nové kolo se dotkne 9 000 míst. Propouštění se bude týkat hlavně cloudových služeb, reklamy a Twitche. (The Guardian)

Mozilla oznamuje Mozilla.ai, startup zaměřený na umělou inteligenci, který získal 30 milionů dolarů od nadace Mozilla Foundation a bude pracovat na otevřeném zdrojovém kódu a „důvěryhodné“ umělé inteligenci. (Tech Crunch)

Block klesl o více než 20 % poté, co Hindenburg Research zveřejnila krátkou pozici a tvrdí, že firma Jacka Dorseye nadhodnotila počty uživatelů a podhodnotila náklady na získání zákazníků. (Reuters)

Accenture plánuje propustit 19 000 zaměstnanců, 2,5 % pracovní síly. A snižuje své roční prognózy, protože zpomalení světové ekonomiky má dopad na IT služby. (Reuters)

Černá Hora zadržela spoluzakladatele společnosti Terraform Labs Do Kwona, když se pokusil odletět do Dubaje  na základě zfalšovaných kostarických cestovních dokladů. TerraUSD býval stablecoin, jen se z něj loni v květnu stále unstablecoin. (Bloomberg)

Twitter dluží přes 13 miliard dolarů. Mnoho inzerentů uteklo. Elon Musk ale tvrdí, že společnost má šanci dosáhnout pozitivního cash-flow během několika měsíců. (WSJ)

Musk chtěl v roce 2018 ovládnout OpenAI. Naštěstí se mu to nepodařilo. Po neúspěchu navíc odmítl poskytnout slíbené peníze. Ze slíbené miliardy tak nakonec bylo pouhých 100 milionů. OpenAI ale menší vniklá krize nakonec pomohla. (Semafor)


E-knihy a podcasty

Americká knihovnická asociace hlásí další rekordní rok v pokusech o zákazy a omezení knih. V roce 2022 bylo zaznamenáno více než 1 200 výzev, což je zdaleka nejvyšší počet od doby, kdy asociace začala před 20 lety výzvy shromažďovat. (AP)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky a Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama