3D výlet po klenotech devadesátých let minulého století
i Zdroj: PCTuning.cz
Historie Článek 3D výlet po klenotech devadesátých let minulého století

3D výlet po klenotech devadesátých let minulého století | Kapitola 3

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

13. 1. 2022 19:00 18

Seznam kapitol

1. Úvod do historie 2. Descent 3. Dark Forces 4. Chasm: The Rift
5. Trespasser 6. Dungeon Keeper 7. System Shock EE, Terminator Skynet, Raze

Vítám vás u dnešní pamětnické schůze vetchých páprdů a věkem omšelých starých vlků. Sešli jsem se, abychom vzdali hold prastarým hrám, jež doprovázely naše bujaré mládí. Vítáme i mladší generace, které by si chtěly doplnit mezery v pařanské historii.

Reklama

Další pantáta z devadesátého pátého. Hvězdné války, navíc z pohledu vlastní osoby, to bylo tenkrát úžasné. Znali jsme to z filmů a najednou jsme mohli být v centru dění. V hlavní roli Kyle Katarn, námezdní žoldnéř, který ve svém prvním úkolu pro nespokojené rebely čórne konstrukční plány Hvězdy smrti. To v důsledku vede k prvnímu (čtvrtému) filmu Star Wars. Pak už hra sleduje svou vlastní linku, která se zabývá tajemnými jednotkami Dark Troopers. Rebelové mají oprávněně naděláno v kalhotách a tak si vás najmou znovu, abyste zjistili, co to je za nehodné hochy. A tak je třeba se vydat na pár planet, postřílet hromady imperiálních vojáků a nakonec jako obvykle všechno vyřešit. 

3D výlet po klenotech devadesátých let minulého století
i Zdroj: PCTuning.cz

V době psaní tohoto článku dobíhal na GOGu vánoční výprodej a zrovna Dark Forces https://www.gog.com/game/star_wars_dark_forces nestály ani dvě eura, ale koupit se dají za pár korun i jinde. Pak budeme potřebovat The Force Engine z https://theforceengine.github.io/

Tady je to ještě jednodušší než u Descentu. Měl jsem DF nainstalované, rozbalil jsem port, spustil, ten si ihned hru našel a šmytec. Zde pozor, jedná se technicky o pre-release verzi. DF je plně hratelné, fungují animace, ovládání, AI, ale autor stále maká, do budoucna je v plánu korekce zvuku, voxely, GPU render a další serepetičky, včetně podpory další herní 3D relikvie – Outlaws, řežby z divokého západu. Já sám jsem propařil pár misí a neobjevil žádný problém, jenž by bránil v mlácení imperiálních zaměstnanců a podlézání těm zbabělým rebelům. Původní engine byl takový bazmek mezi 2D a 3D, něco jako Build, ale podporoval i plně 3D objekty, pohledy nahoru a dolů (ale bez korekce perspektivy) a přímo čarodějné efekty jako mlha. Akorát vydržel na pouhé dvě hry, zde prezentované Dark Forces a poté Outlaws.

Tady můžete stahovat další mise, až originál pokoříte: https://df-21.net/downloads/

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama