ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!

ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu! | Kapitola 3

Jan Schrenk

Jan Schrenk

8. 5. 2019 03:00 17

Seznam kapitol

1. ARMA III – Global Mobilization 2. Studená válka 3. Willkommen in Deutschland 4. Nové bojové prostředky
5. Příběh, grafika 6. Alfa a omega aneb design misí 7. Co s tím?

Série ARMA již dlouhou dobu potřebovala nějaký impuls. Od vydání dosud posledního třetího dílu uběhlo již téměř šest let a my, věrní až fanatičtí fandové Flashpointu, netrpělivě čekáme na nalití nové horké krve do žil. Vývojáři vsadili na externisty. A rozhodně se to vyplatilo, díky nim znovu ožívají vzpomínky na původní Flashpoint!

Reklama

Willkommen in Deutschland

Zapomeňte na Everon, Nogovu, Altis nebo Stratis. Vlastně zapomeňte na ostrovy obecně. Přenesete se nikoliv ZA, ale doslova NA Železnou oponu. Nová mapa o rozloze cca 400 km2 vás zavede do oblasti nedaleko Magdeburgu, konkrétně k městysu Weferlingen a jeho okolí. Z geografického hlediska je zpracování vynikající. Obce svou rozlohou a tvarem odpovídají, železnice odpovídá, potoků je sice v této části Saska v reálu více, ale úplně ochuzeni se o říční vodu necítíte. Ostatně je to snad vůbec poprvé v celé sérii, kdy má říčka reálný taktický význam a vy v jedné z misí musíte bojovat o most, abyste přes něj následně mohli přejet. Dokonce i silnice a větší cesty odpovídají reálu. Prostě a jednoduše, z onoho geografického a infrastrukturního hlediska odvedli tvůrci parádní kus práce. I samotné zobrazení plotů a překážek hranice (včetně strážných věží) tomu všemu přidává na atmosféře. A aby toho nebylo málo, mapu máte k dispozici jak v letním, tak i v zimním hávu.

ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Poněkud slabší dojem získáte ze zpracování jednotlivých měst. Je pochopitelné, že nemá smysl dělat 3D modely každého jednotlivého domečku v jakékoliv vísce, ale přišlo mi, že duch Dederonů nebyl tak výrazný, jak by se dalo očekávat. Přeci jen my, kluci a holky z té smutnější strany Opony pamatujeme, jak námi všemi „vlastněné“ domy, továrny i třeba JZD byly oprýskané, jak všude byla špína a tak nějak…no smutno. Tento dojem ale z virtuálního východního Německa necítím. To také podtrhují na jedné straně pouze Trabanty a na druhé straně pouze VW Käfer. Prostředí a atmosféra maličko trpí tím, že tam, kde by bylo úplně v pohodě umístit jednoho Trabanta k domku u remízku a druhého třeba k fotbalovému hřišti, tak tam vedle sebe trůní v krásné řadě pětice Trabantů jak na nějakém srazu. To pak máte úplnou chuť nastartovat svého Leoparda a udělat z nich bakelitové placičky.

ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama