Avast dostal od ÚOOÚ pokutu 350 milionů korun #TYDEN ~ 1. května
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Avast dostal od ÚOOÚ pokutu 350 milionů korun #TYDEN ~ 1. května

Avast dostal od ÚOOÚ pokutu 350 milionů korun #TYDEN ~ 1. května | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

1. 5. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Co stojí za problémy Sigfoxu v Česku? Clubhouse propouští. Facebook a Instagram jsou tržištěm pro sexuální obchodování s dětmi. Proč Apple AirPods dlouho nevydrží a neopravují se? Konec BuzzFeedu. Recenze Dyson Zone

Reklama

Marketing, komunikace

Don Lemon, hvězdný moderátor CNN, opouští síť. CNN uvádí, že se „rozcházejí“, ale sociální sítě bouří tím, že byl vyhozen. Lemon je pod drobnohledem od února, kdy pronesl výroky o ženách a stárnutí, které byly všeobecně vnímány jako sexistické. (New York Times, Reuters)

Tucker Carlson s okamžitou platností končí ve Fox News. Zemětřesení v kabelovém zpravodajství. I zde se hovoří o tom, že dostal padáka a nevybral si to sám. (Brian Stelter, Washington Post, AP)

Hospodářské noviny se na konci dubna pustily do newsletteru na LinkedIn.

Startupový punk Denisy Hrubešové aneb jak díky tetování dala výpověď v práci a rozjela Pickey. Ten se vám bude hodit, pokud chcete rozjet e-mail newsletter/podcast s předplatným. A nemuset řešit nic než obsah a vlastní marketing. (CzechCrunch)


Bezpečnost, soukromí, právo

Blíží se doba, kdy ransomware začne být reálnou rozšířenou hrozbou i pro Mac OS? Bezpečnostní výzkumníci zkoumají nově objevené vzorky ransomwaru pro počítače Mac od známého gangu LockBit (Ars Technca)

Terravision (evropská služba transferů na letiště) hacknuta v únoru 2023. Hackeři získali více než 2 miliony záznamů s údaji o zákaznících včetně jmen, telefonních čísel, e-mailových adres, solených hashů hesel a v některých případech i data narození a země původu. Společnost Terravision nereagovala na několikanásobné pokusy jednotlivců v průběhu několika měsíců o nahlášení incidentu. (HaveIBeenPwnsed, prodej dat na BreachForum)

Avast dostal od Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu 350 milionů korun za nepřímý prodej osobních údajů přes dceřinou společnost Jumpshot. Jde o rok 2020 a nejvyšší udělenou GDPR pokutu od ÚOOÚ. (Seznam, Global Data Review)

Zakladatel Terra blockchain Daniel Shin obviněn v Jižní Koreji s dalšími devíti lidmi. Shin čelí obvinění včetně porušení zákona o kapitálových trzích. Prokurátoři zmrazili majetek ve výši asi 185 milionů dolarů. (Engadget, Bloomberg)

Zdá se, že Edge odesílá navštívené URL do Bing API. Uživatelé Redditu si minulý týden poprvé všimli problémů s ochranou soukromí v Edge, když si zjistili, že nejnovější verze Edge odesílá požadavek na bingapis.com s úplnou adresou URL téměř každé stránky, na kterou přejdete. (reddit, The Verge)

Kalifornský soudce předběžně rozhodl, že Elon Musk musí vypovídat o svých výrocích o Autopilotu poté, co Muskovi právníci tvrdili, že je předmětem mnoha deepfake videí. (Reuters)

Hackeři uvedli, že měli přístup do interní sítě společnosti AT&T, což jim umožnilo proniknout do e-mailových účtů zákazníků a ukrást jejich kryptoměny. AT&T uvedla, že „aktualizovala bezpečnostní kontroly, aby této činnosti zabránila“. (TechCrunch)

Soudce v Brazílii ve středu nařídil zablokovat aplikaci Telegram v celé zemi. Úřady vyšetřují neonacistické skupiny, které podle nich tuto platformu využívaly k podněcování útoků na školách. (New York Times)

Ukrajinská kybernetická policie zadržela muže (36) z města Netyšin za prodej osobních údajů a citlivých informací více než 300 milionů lidí z různých zemí. (Security Affairs)

Bývalý zaměstnanec Applu Dhirendra Prasad byl odsouzen na tři roky a musí zaplatit odškodné za krádež 17 milionů dolarů společnosti Apple prostřednictvím úplatků, krádeží součástek, navyšování faktur a plateb za nedodané zboží. (The Verge)

WIRED zjistil, že americké ministerstvo spravedlnosti narazilo na narušení bezpečnosti společnosti SolarWinds o šest měsíců dříve, než se původně uvádělo, ale nebylo si vědomo významu toho, co zjistilo. (Wired)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama