Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října

Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

2. 10. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Slovenské volby doprovází vlna fejků. BeReal uvádí, že má 25 milionů uživatelů DAU. Epic Games propouští. Podvodná volání vynášejí velké peníze.

Reklama

Umělá inteligence

OpenAI přináší aktualizaci, která uživatelům služeb Plus a Enterprise umožní vyzvat ChatGPT hlasovými příkazy nebo nahráním obrázku a která bude „brzy poté“ k dispozici i ostatním uživatelům. (The Verge)

  • ChatGPT nově umí komunikovat hlasem. Vy mluvíte, ona také. Jak to zapnout? A tipy jak používat (365tipů)

Spotify ve spolupráci s OpenAI spouští funkci hlasového překladu s umělou inteligencí, která reprodukuje podcasty v jiných jazycích pomocí vlastního hlasu podcastera. (The Verge)

Getty ve spolupráci s Nvidia spouští službu Generative AI by Getty Images, která uživatelům umožňuje vytvářet legálně chráněné snímky s využitím knihovny licencovaných fotografií Getty. (The Verge)

Dohoda WGA a AMPTP umožňuje studiím trénovat modely AI na práci scénáristů, zatímco scénáristé by byli za práci na scénářích odměňováni i v případě použití nástrojů AI. (WSJ)

AI je šmírovací technologie, říká šéf společnosti Signal. Společnosti zabývající se umělou inteligencí zneužívají lidské pracovníky i soukromí uživatelů, aby vydělaly peníze. (Tech Spot)

OpenAI uvádí, že ChatGPT nyní může procházet web, nejprve je k dispozici uživatelům služeb Plus a Enterprise, a chatbot „již není omezen na data před zářím 2021“. Procházení Internetu vyžaduje zapnutí „Browse with Bing“ a použití GPT-4 (Reuters, OpenAI)

Mistral AI se sídlem v Paříži představuje svůj první LLM Mistral 7B, který podle ní překonává otevřené modely s až 13B parametry a je volně použitelný bez omezení. (Tech Crunch, Mistral)

Medium plánuje zablokovat AI roboty, dokud nezíská ústupky ohledně kreditů, kompenzací a souhlasu. „Spravedlivé užití ve věku umělé inteligence: je třeba uvést, kompenzovat a dát souhlas.“ (Medium)

Dva odborníci varují, že generativní umělá inteligence může ohrozit svobodu tisku, protože prohloubí závislost médií na technologických společnostech, a vyzývají novináře, aby si osvojili pravomoci, které jim umožní umělou inteligenci ovlivňovat. (NiemanLab)

Do odpovědí chatu Bing od společnosti Microsoft s umělou inteligencí jsou nyní vkládány škodlivé reklamy, které propagují falešné stránky pro stahování, jež šíří malware. Začlenění reklam do služby Bing Chat otevřelo dveře aktérům hrozeb, kteří stále častěji využívají reklamy ve vyhledávání k šíření malwaru. (Bleeping Computer)

AI firma s hodnotou 260 milionů dolarů vydává chatbota, který dává podrobné pokyny k vraždám a etnickým čistkám. Mistral, která se zabývá umělou inteligencí a kterou založili bývalí absolventi společností Google a Meta, pustila do světa „nemoderovaný“ model, který uživatelům ochotně poradí, jak zabít jejich manželky nebo obnovit diskriminaci ve stylu Jima Crowa. (404)

Meta v tichosti představila systém Llama 2 Long, který byl vycvičen na delších sekvencích a při reakcích na dlouhé uživatelské výzvy překonává systémy GPT-3.5 Turbo a Claude 2. (Venture Beat)


Software

Recenze macOS 14 Sonoma: lepší widgety, vylepšený správce hesel, slibné vylepšení her, ale méně nových funkcí pro počítače Intel Mac (Ars Technica)

20 let Steamu: Od Half-Life 2 po Steam Deck (Tech Spot)

Microsoft začíná uvolňovat aktualizaci systému Windows 11, která přidává nového Copilot systému Windows a v následujících měsících aktualizace Malování, nástroje pro odstřihávání a Fotky s umělou inteligencí. A ne, čtete správně, všechny ty věci s AI jsou opět jenom sliby, včetně toho, že Copilot je v Evropě v nedohlednu. (The Verge)

Aplikace pro práci s tabulí od Googlu míří na hřbitov. Google koncem roku 2024 ukončí provoz své kolaborativní aplikace Jamboard a odkazuje uživatele na jiné nástroje pro práci s tabulí. (The Verge)

Google představuje ChromeOS 117 s novým designem Material You, adaptivním nabíjením, novým ovládáním soukromí fotoaparátu a mikrofonu, vylepšenou schránkou a dalšími funkcemi (9to5Google)


Mobilní aplikace

Microsoft přidává do SwiftKey pro iOS a Android funkce s umělou inteligencí, včetně objektivů fotoaparátu Snapchat, samolepek a editoru s umělou inteligencí. Jinými slovy, místo klávesnice budete mít v mobilu monstrózní aplikaci s nepotřebnými funkcemi. (TechCrunch)

Zprávy Google byly nainstalovány více než 5 miliardkrát poté, co v květnu 2020 překročily hranici 1 miliardy instalací a staly se výchozí aplikací pro zasílání zpráv na většině nových zařízení se systémem Android. (9to5Google)

Čína zveřejnila seznam 26 obchodů s aplikacemi, včetně těch od společností Samsung, Huawei a Xiaomi, které splňují její nová pravidla. App Store společnosti Apple na seznamu není. (Reuters)

Meta oznámila samolepky pro chat generované umělou inteligencí pro Facebook, Instagram, WhatsApp a Messenger 🔀 představila nové nástroje pro úpravu obrázků na Instagramu poháněné umělou inteligencí. (The Verge)


Hry

Logitech G Pro X TKL Lightspeed &; G Pro X Superlight 2 recenze: Skvělé pro soutěživé hráče (XDA)

Blizzard zabanoval 250 000 podvodníků ve hře Overwatch 2 a tvrdí, že jeho umělá inteligence, která analyzuje hlasový chat, varuje neposlušné hráče  a často dokáže „okamžitě napravit negativní chování“. Identifikuje také účty, které se nápadně sdružují s cheatery, a tisíce z nich zabanovala. (PC Gamer)

Beyerdynamic vydává vůbec první bezdrátová herní sluchátka. MMX 220 vydrží na jedno nabití hrát až 50 hodin. (Engadget)

Epic Games nabízí zdarma Model Builder a Soulstice.

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama