Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září

Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

25. 9. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

NoLog vybírá prostředky na soudní spor. OpenAI představuje DALL-E 3. AI a noviny, jak jsou na tom. Facebook má nové logo, ale nepoznáte to.

Reklama

Po úniku více než 100 interních dokumentů společnosti Microsoft FTC tvrdí, že „Microsoft byl zodpovědný za chybu při nahrávání těchto dokumentů k soudu“. (NBC News)

  • Odhalení úniku dokumentů FTC Microsoftu: Byl to Microsoft, kdo udělal chybu (TechDirt)

Britský parlament schválil zákon o bezpečnosti na internetu (OSB), díky němuž se Spojené království stane „nejbezpečnějším místem“ na světě. Ve skutečnosti však OSB povede k mnohem větší cenzuře a uzamčení internetu pro britské uživatele. Návrh zákona by mohl vládě umožnit podkopat soukromí a bezpečnost nejen obyvatel Spojeného království, ale i uživatelů internetu na celém světě. (EFF)

Jaká je budoucnost generativní AI? V Hype Cycle společnosti Gartner je GenAI je možná nyní na vrcholu hype cyklu, ale jak se vyhne pádu do koryta rozčarování? (MarTech)

Hype Cycle společnosti Gartner
i Zdroj: PCTuning.cz
Hype Cycle společnosti Gartner

Internet, webdesign

Deezer plánuje zvýšit měsíční předplatné z 11 na 12 eur pro několik zemí v Evropě. Deezer jako první zvýšil ceny na začátku roku 2022. (FT, Digital Music News)

NoLog vybírá prostředky na soudní spor týkající se domény elektrarnachvaletice.cz. Tu kolektiv registroval v roce 2019 a běží na ní satirický web upozorňující na to, jakým negativním způsobem ovlivňuje uhelná elektrárna Chvaletice životní prostředí. (Lupa.cz)

YouTube přes chytré TV streamuje v Česku 3,7 mil. uživatelů. Počet lidí sledujících obsah YouTube na chytrých televizorech se zvyšuje, ukazují data z výzkumu AdMeter. (Media Guru)

Google obviněn z aktualizace webového vyhledávání, která upřednostňuje „hlouposti generované umělou inteligencí“. Zdá se, že „systém užitečného obsahu“ společnosti pomáhá umělé inteligenci stoupat v žebříčcích webových stránek. (Tech Spot)

Internetová nenávist se kvůli jejich práci často obrací proti novinářům a novinářkám. Škálu nadávek, výhrůžek, a hrozby násilí především u žen často doplňují narážky na jejich vzhled i explicitní sexuální urážky a útoky. (Hlídací Pes)


Hardware

USB-C v iPhone 15 a 15 Plus má rychlost pouze 480 Mbps (USB 2.0). iPhone 15 Pro podporuje až 10 Gbps (USB 3). Dobré vědět, ale vadit vám to nejspíš nebude. (Mac Rumors)

Verze funkce Find My od Samsungu umožňuje zobrazit živou polohu nové karty Amex pomocí technologie Bluetooth Low Energy. (TheVerge)

Dokumenty FTC vs. Microsoft odhalily plány na „plně digitální“ 2TB konzoli Xbox Series X ve tvaru válce a nový dvoubarevný ovladač s modulárními páčkami. (The Verge)

Příslušenství FineWoven a pouzdra pro iPhone od společnosti Apple jsou opravdu špatná:  jsou drahá, rychle se opotřebovávají a velmi snadno se poškrábou a zanechávají zdánlivě trvalé stopy. (The Verge)

Dokumenty ukazují, že až tucet primátů společnosti Neuralink byl po komplikacích utracen. Elon Musk tvrdí, že žádný primát kvůli implantátům nezemřel. (Wired)

Vše, co Microsoft neoznámil na akci Surface 2023 (Digital Trends)

  • Surface Laptop Studio 2 je větší než součet jeho působivých částí (Digital Trends)
  • Vše, co Microsoft oznámil na akci Surface 2023 (Tech Radar)
  • Microsoft oznamuje Surface Hub 3 s 50" nebo 85" 4K displeji PixelSense s ochranou proti odleskům, inteligentním otáčením a režimem na výšku, který bude k dispozici později v roce 2023. (The Verge)

HP představil HP Spectre Foldable PC, nové zařízení 3 v 1 se skládacím 17 palcovým displejem OLED. HP tvrdí, že je to nejmenší a nejtenčí 17palcový skládací počítač na světě. Díky skládacímu panelu a integrovanému pantu lze Spectre Fold používat ve třech režimech - laptop, tablet i desktop. (MS Power User)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama