Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října

Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

2. 10. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Slovenské volby doprovází vlna fejků. BeReal uvádí, že má 25 milionů uživatelů DAU. Epic Games propouští. Podvodná volání vynášejí velké peníze.

Reklama

Avast prodával data o soukromí uživatelů. Úřad mu vyměřil stamilionovou pokutu, rozhodnutí však tají. Obchází při tom zákon, na který má dohlížet. (iRozhlas)

Ukrajinští policisté vydali do ČR skupinu 5 zločinců, tzv. „volačů“, #spoofing kteří podvedli více než 660 Čechů a okradli je o více než 7,6 miliónů eur. Na případu spolupracovalo přes sto českých a ukrajinských policistů. Podvodníci zavolali svým obětem a vydávali se za bezpečnostní pracovníky banky. (Ukrajinská pravda)

Cory Doctorow: V současnosti je Silicon Valley světem „dřevorubeckých monster“. „Už nemáme rychlé firmy“: Cory Doctorow o tom, kde se technologie pokazily a jak to napravit. (Fast Company)

DEF CON 31 – Odvážný plán, jak zastavit zahnívání internetu – Cory Doctorow (Youtube)

Internet, webdesign

Podívejte se na záplavu téměř identických nekrologových videí na YouTube, v nichž muži čtou nekrology převzaté od autorizovaných vydavatelů, jako jsou pohřební ústavy a noviny. Pokud si do Googlu zadáte někoho, kdo nedávno zemřel, možná uvidíte záplavu téměř identických videí. (Wired)

Nejstaršímu aktivnímu torrentu na světě je 20 let. Před dvaceti lety natočila skupina přátel s omezeným rozpočtem fanouškovský film Matrix. Sdílení jejich výtvoru s ostatními se zpočátku zdálo být příliš nákladné, ale pak objevili novou technologii zvanou BitTorrent. (TorrentFreak)

Google zruší základní zobrazení  HTML v Gmailu na začátku roku 2024 (Google)

YouTube plánuje po 25. říjnu 2023 přestat nabízet Premium Lite za 6,99 eur měsíčně bez reklam, která byla od srpna 2021 pilotně zavedena ve vybraných evropských zemích. (The Verge)

CollegeHumor se přejmenovává na Dropout, což je název streamovací služby za 6 dolarů měsíčně, kterou společnost spustila v roce 2018 a která má „stovky tisíc uživatelů“. (Variety)

TiVo: průměrný počet streamovacích služeb využívaných americkými spotřebiteli klesl z 11,6 ve 4. čtvrtletí 2022 na 10,9 ve 2. čtvrtletí 2023, zatímco měsíční výdaje klesly ze 189 na 170 dolarů. (Advanced Television)


Hardware

Zákazníci Apple začínají dostávat nová pouzdra na iPhone FineWoven za 60 dolarů – a první recenze jsou drsné. Jeden skoro podezřívá Apple, že to je jeden z častých způsobů jak odvrátit pozornost a nechat média i zákazníky stěžovat si na něco nepodstatné. (Insider)

Amazon mění svůj bezpečnostní systém Alexa Guard a přesouvá bezplatné funkce detekce kouře a oxidu uhelnatého do své služby Emergency Assist za 5,99 dolarů/měsíc (The Verge)

Mnoho uživatelů hlásí, že se jejich zařízení iPhone řady 15, včetně modelů 15 Pro a 15 Pro Max, příliš zahřívají,  zejména během nabíjení nebo delšího používání. (Android Authority)

LG představila svůj první notebook se skládací obrazovkou Gram Fold, který váží 2,76 kg a v Jižní Koreji se objeví 4. října za ~3 700 dolarů a bude konkurovat společnostem Asus, Lenovo a HP. (Ars Technica)

Recenze ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless: Klávesnice velká i malá zároveň (PC Tuning)

Meta představuje model Quest 3 za 500 dolarů, který má o 30 % vyšší rozlišení než Quest 2, dvojnásobný výpočetní výkon, nové objektivy, tenčí design a nové ovladače. (Bloomberg)

Meta představila chytré brýle Ray-Ban Meta za více než 299 dolarů s 12Mpx kamerou, reproduktory, pěti mikrofony, čipem Snapdragon AR1 Gen 1 a dalšími funkcemi, které se začnou prodávat 17. října. (The Verge)

EU žádá Apple, aby vše zpřístupnil svým konkurentům. Evropský komisař Thierry Breton říká, že zákon o digitálních trzích je jen začátek a že Apple musí otevřít celý svůj ekosystém konkurenci. (Apple Insider)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama