Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října

Avast prodával data uživatelů, úřad pokutu tají. ChatGPT nově umí komunikovat hlasem #TYDEN 2. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

2. 10. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Slovenské volby doprovází vlna fejků. BeReal uvádí, že má 25 milionů uživatelů DAU. Epic Games propouští. Podvodná volání vynášejí velké peníze.

Reklama

Marketing, komunikace

​​Disraptors Summit letos nebude. Akce se odkládá na rok 2024. Důvodem jsou složitá jednání ohledně financování akce. Nejvýznamnější partner akce, Hlavní město Praha, totiž neprojedná včas (tedy před konáním akce) žádost o grant, který v předchozích letech kryl velkou část produkčních nákladů. (tisková zpráva)

AI nahradí role v týmech sociálních médií a zploští hierarchii marketingových týmů sociálních médií. Nástup generativní umělé inteligence přetváří reklamní a marketingové prostředí sociálních médií a nabízí inovativní způsoby, jak ušetřit peníze a dosáhnout vynikajících výsledků. (MarTech Zone)


Bezpečnost, soukromí, právo

Na internete koluje „deepfake“ zvuková nahrávka, ktorá predstiera, že sa predseda jednej z kandidujúcich strán dohovára s reportérkou Denníka N Monikou Tódovou na falšovaní volieb. Z nahrávky je vidno, že ide o zmanipulovaný záznam. (DenníkN)

Výzkum: Před slovenskými parlamentními volbami se na Facebooku, Telegramu a dalších platformách šíří deepfake videa politiků generovaná umělou inteligencí. (Bloomberg)

Výzkumníci hlásí kritické zranitelnosti v poštovním přenosovém agentu Exim umožňující vzdálené spuštění kódu. Exim používá až 253 tisíc serverů. (Ars Technica)

(0Day) Zranitelnost při vzdáleném spuštění kódu Exim AUTH Out-Of-Bounds Write (0day initiative)

Konec soukromí je účet fanouška Taylor Swift na TikToku vyzbrojený technologií rozpoznávání obličeje. Virální účet využívá technologii k tomu, aby pro pobavení milionů diváků zveřejňoval na internetu náhodné lidi. Jedna z obětí uvedla, že se „opravdu cítí trochu zneuctěná“. TikTok trvá na tom, že účet neporušuje jeho zásady.(404)

'Všechny systémy společnosti Sony' údajně napadla nová skupina ransomwarem. Ransomed.vc tvrdí, že má přístup k přibližně 6 000 souborům technologického gigantu. (Kotaku)

Společnost Sony vyšetřuje tvrzení o narušení, zatímco hackeři bojují o to, kdo je za to zodpovědný (Bleeping Computer)

Předsedkyně FCC Jessica Rosenworcelová se chystá 26. září oznámit plány na obnovení pravidel síťové neutrality  pro poskytovatele internetových služeb, která FCC za Trumpa zrušila. (Bloomberg)

Meduza tvrdí, že nové důkazy poukazují na to, že se do iPhonu její zakladatelky Galiny Timčenko v Německu dříve v roce 2023 pomocí programu Pegasus nabourala země EU, nikoli Rusko. (The Guardian)

Federální obchodní komise a 17 generálních prokurátorů jednotlivých států podalo v úterý rozsáhlou antimonopolní žalobu na Amazon a, v níž tvrdí, že monopolní praktiky vedly k vyšším cenám. (Washington Post)

Grafické procesory všech hlavních dodavatelů jsou zranitelné vůči novému útoku na krádež pixelů. Dosud neznámý boční kompresní kanál v GPU může odhalit obrázky považované za soukromé. (Ars Technica)

USA a Japonsko varují, že hackerská skupina BlackTech podporovaná Čínou prolamuje síťová zařízení, včetně zařízení společnosti Cisco, a instaluje zadní vrátka do podnikových sítí. (Bleeping Computer)

Americké ministerstvo spravedlnosti žaluje eBay za údajné porušování zákonů na ochranu životního prostředí , protože umožnilo prodej škodlivých produktů, jako bylo přes 343 tisíc zařízení, která „obcházejí“ omezení emisí vozidel. (Reuters)

Francouzský úřad pro hospodářskou soutěž provedl tento týden v rámci vyšetřování cloud computingu razii v jedné ze společností ze „sektoru grafických karet“. Podle zdrojů byla cílem společnost Nvidia. (WSJ, Reuters, WCCFtech)

Progress Software, která stojí za hojně zneužívaným nástrojem pro přenos souborů MOVEit, opravuje kritické zranitelnosti ve svém nástroji pro přenos souborů WS_FTP Server. (The Record)

Soudce společnosti Google rozhodl, že dokumenty ze soudního procesu mohou být zveřejňovány v USA online (Bloomberg)

Španělský soud rozhodl, že John McAfee zemřel sebevraždou, jak vyplývá ze soudního dokumentu, do něhož nahlédla agentura Reuters, čímž bylo ukončeno vyšetřování smrti tohoto podnikatele v oblasti softwaru. (Reuters)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama