ChatGPT a Bing Chat jsou dobré ve vymýšlení věcí. Zvykejte si #TYDEN ~ 10. dubna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek ChatGPT a Bing Chat jsou dobré ve vymýšlení věcí. Zvykejte si #TYDEN ~ 10. dubna

ChatGPT a Bing Chat jsou dobré ve vymýšlení věcí. Zvykejte si #TYDEN ~ 10. dubna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

10. 4. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Titter a místo ptáčka pes. Ve Francii vytáhli proti influencerům. Facebook Papers. Twitter blokuje Substack, vadí coby konkurent. Amazon zavře Book Depository. Forbes 30 pod 30 s otazníky.

Reklama

Marketing, komunikace

Důvěra agentur v účinnost Instagramu a Facebooku klesá. Přesto tam ale agentury i firmy sypou stále závratné množství peněz. (Marketing Charts)

LeBron James, William Shatner, herec ze seriálu Seinfeld Jason Alexander a další sportovci a celebrity s miliony sledujících za Twitter Blue platit nebudou. Což je také správně řešení. (TechCrunch)

Midjourney umožňuje uživatelům vytvářet satirické obrázky Bidena, Putina a dalších vůdců. Ne však Si Ťin-pchinga. CEO společností říká, že „politická satira v Číně není v pořádku“, a proto uplatňuje čínská pravidla vyjadřování globálně na všechny uživatele. (Tech Dirt)

Končí volně použitelné Trending od SparkToro, Fake Follower Audit i SparkScore. Důvode je konec API Twitteru, cenové podmínky jsou takové, že neumožňují provoz neplacených služeb. Nutno dodat, že Trending byla extrémně šikovná pomůcka. (SparkToro)

Sensor Tower: V březnu vzrostl objem reklamy na TikToku v USA o 11 %, a to i přes hrozbu zákazu, přičemž nejvíce utrácely společnosti Pepsi, DoorDash, Amazon a Apple. (Financial Times)

Proč tolik lidí z Forbes 30 pod 30 čelí vězení? Nějak se to v poslední době množí a všímají si toho i sociální sítě s řadou zábavných meme. U amerického Forbesu se asi není moc čemu divit, tam jde hlavně o click/link baiting a dřívější důvěryhodnost a váha je už roky pryč. Takže ochotně do „prestižního“ žebříčku zařadí kohokoliv. Díl na tom bude hrát i prostě vývoj. A jména? Charlie Javice, Sam Bankman-Fried, Caroline Ellison, Martin „Pharma Bro“ Shkreli. Jen tedy Elizabeth Holmes tam nestihla dorazit. (The Guardian)

Proč tolik lidí z Forbes 30 pod 30 čelí vězení?
i Zdroj: PCTuning.cz
Proč tolik lidí z Forbes 30 pod 30 čelí vězení?

Bezpečnost, soukromí, právo

Elementor Pro byl děravý. Jde přitom o jeden z nejrozšířenějších nástrojů pro budování webů na WordPressu. Už máte aktualizováno? Protože pokud ne, hackeři si váš web najdou. Trochu štěstí je, že je nutná kombinace s WooCommerce a útočník musí mít alespoň nějaký účet (nikoliv správce ani cokoliv vyššího). (Ars Technica, NinTechNet, PatchStack)

Společnost Western Digital hlásí narušení sítě a uvádí, že hacker získal interní data, ale celý rozsah není znám. Některé systémy včetně služby My Cloud jsou offline. A nutno dodat, že incident se stal 2. dubna a o pět dní později byl myCloud stále offline. (Bleeping Computer)

Společnost Western Digital hlásí narušení sítě
i Zdroj: PCTuning.cz
Společnost Western Digital hlásí narušení sítě

Projekt Tor spolupracuje s VPN Mullvad na spuštění prohlížeče Mullvad, který je k dispozici pro Windows, macOS a Linux a který se snaží omezit „otisk“ (fingerprint) uživatele. (The Verge)

Další zákaz pro TikTok na oficiálních zařízeních státu. Přidává se Austrálie. (TechCrunch)

Britská Národní agentura pro boj proti trestné činnosti (NCA) ve středu oznámila, že v rámci mezinárodní akce nazvané „Operace Cookie Monster“ došlo k zabaveni rozsáhlého tržiště na Darknetu oblíbeného mezi kyberzločinci. (Reuters)

Děravý Nexx: Kdokoli s mírným technickým vzděláním vyhledat zadanou e-mailovou adresu, ID zařízení nebo název a poté vydat příkazy. Povolit otevření dveří, vypnout k chytrou zásuvku nebo deaktivovat alarm. Univerzální hesla, nešifrovaná komunikace šířící e-maily a další informace.  (ArsTechnica)

Mezinárodní advokátní kancelář Proskauer Rose se sídlem v New Yorku kvůli chybě v zabezpečení více než šest měsíců zveřejňovala citlivé údaje klientů. (TechCrunch)

Devět bývalých zaměstnanců společnosti Tesla tvrdí, že někteří zaměstnanci společnosti Tesla v letech 2019 až 2022 soukromě sdíleli vysoce invazivní videa a snímky pořízené kamerami v automobilech zákazníků. (Reuters)

Samsung má problém, jeho zaměstnanci do ChatGPT v několika případech odeslali tajná data či informace. K žádnému dalšímu úniku či zneužití podle všeho nedošlo, informace jsou v historii ChatGPT. Otázka je, proč tedy historii nesmažou. (TechRadar)

Firmware BIOSu a další data MSI byla při nedávném hacku odcizena. Pozor, odkud případně stahujete soubory MSI. Útočníci žádají 4 milion dolarů výkupného, jinak zveřejní vše co získali. (PCWorld)

Muska opustil důležitý právník a ohrožuje to řešení problémů v Německu i s americkou FTC. (Ars Technica)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama