Dead Island 2: nastavení detailů a jeho vliv na výkon při masakrování nekonečných hord mrtvých
i Zdroj: Pctuning
Hry Článek Dead Island 2: nastavení detailů a jeho vliv na výkon při masakrování nekonečných hord mrtvých

Dead Island 2: nastavení detailů a jeho vliv na výkon při masakrování nekonečných hord mrtvých

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 5. 2023 15:00 397

Seznam kapitol

1. Vzkříšená mrtvola 2. Zombie apokalypsa v Hollywoodu 3. Apokalypsa na houpačce 4. Výkon FSR a celková kvalita nastavení
5. Rozbor nastavení a detailů, část 1 6. Rozbor nastavení a detailů, část 2 7. Sekni ho, řízni ho, zapal ho!

Nabruste sekery, naleštěte golfové hole, opásejte se molotovy. Stáda kráčejících mrtvol se vydala na pochod Amerikou. Dovolená v Bel Air nikdy nebyla tak rudě omamná!

Reklama

Dead Island 2 je doslova vzkříšená mrtvola, zombie, kterou už nikdo doopravdy nečekal. V roce 2014 jsme dostali skvělý trailer a od té doby to šlo z hodně příkrého kopce. Měnila se studia, mluvilo se o zrušení, až se o hře nakonec přestalo mluvit úplně a celý projekt vysmrděl do ztracena. Ale loni jsme byli vytrženi z letargie, objevily se informace, že celý vývoj stále běží a veselý simulátor masakrování zombií se nám dostane do pracek. Samozřejmě jsme všichni měli pochyby. Po tolika letech že by? To určitě, to je zas nějaký blud, který vypustil z huby ožralý impresionista.

Ale radujme se, veselme se a mlaťme zombíky po tlamě hráběmi, protože Dead Island 2 je tady! Radostné bitky s ohnilými otrapy, plnění pošahaných úkolů, úpravy zbraní, prozkoumávání světa a kecání s různorodou sortou přeživších. Po čas psaní tohoto článku jsem odehrál asi 15 hodin a mám pocit, že se plácám sotva v půlce, jelikož se mi teprve odemkla mapa a možnost rychlého cestování.

Tento rozbor měla být zároveň i recenze, ale protože jsem ještě neviděl gratulačky (jestli tam něco takového je), budou to spíš dojmy z hraní. V první řadě je skvělé vidět zase poctivou zombie řežbu, kde se krví nešetří a plesnivé kebule (a končetiny) létají vzduchem. Celá hra je brána s citelnou nadsázkou, charaktery jsou správně stereotypní a kupodivu jsem zatím nenarazil na NPC, které bych chtěl odprásknout. Dodnes mám v paměti dva otravné věčně zhulené trotly z Far Cry 4, u kterých jsem vyloženě trpěl. Zde se zatím žádný takový imbecil neobjevil, naopak bylo vtipné třeba pomoci bývalé rockové hvězdě, která po baráku chodí v dámských spoďárech s tím, že měli pořádnou párty. Autorům se povedlo vytvořit postavy, které pobaví a mají v příběhu své místo.

Druhá část článku bude rozbor a nastavení detailů. Nejdříve jsem si myslel, že to bude jako vždy, otestuji jednotlivé položky, ty nějak ovlivní kvalitu a zároveň vyšponují fps. Úvaha to byla dobrá, ale chybná. DI2 totiž běhá výjimečně rychle a na kvalitě obrazu nejsou jednotlivé položky detailů téměř znát. 

A ještě jedna poznámka, hra je v češtině (pro rozhraní a titulky), což se u nás cení. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama