F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků

F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků | Kapitola 9

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

26. 7. 2011 03:00 76

Seznam kapitol

1. Konzolový engine 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Galerie in game screenshotů 9. Výběr recenzí herních magazínů 10. Závěr

Třetí pokračování F.E.A.R.u nabízí více akce a méně hororového obsahu, než tomu bylo v předchozích dílech. To je dané mimo jiné tím, že za vývojem už totiž nestojí slavné studio Monolith. Se změnou vývojářů navíc přišel také jiný engine. Z něj PC hráči pravděpodobně nadšeni nebudou, je totiž optimalizovaný především pro konzole.

Reklama

Hrej.cz

F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků
i Zdroj: PCTuning.cz

F.E.A.R. 3 je hra, která by se sama o sobě neměla za co stydět. Dohrajete ji jedním dechem, multiplayer vás zabaví a kooperativní mod nadchne. Nad postarší grafikou jen mávnete rukou a nedostatek napětí by zas tak nevadil... kdyby to nebyl F.E.A.R. A právě zde leží problém. Jako pokračovatel série, která mě dokázala nejednou zvednout hrůzou ze židle, třetí díl rozhodně nesplňuje naděje, které se do něj vkládaly. Otázkou je, co je pro vás důležitější.

.„Stále je to F.E.A.R. a pořád je to zábava. Jen se u toho už nebudete tolik bát a budete muset tolerovat horší příběh a grafiku.“

Hodnocení: 7 / 10; odkaz na recenzi

Games.cz

F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků
i Zdroj: PCTuning.cz

Povedená akce, hlavně když ji hrajete ve více lidech, která sice opět odděluje původní formuli od výraznějšího strachu, ale naštěstí ho nahrazuje zábavným a poctivým střílením. Pokud jste fanoušci prvních dvou dílů, nemůžete s trojkou šlápnout vedle, a pokud máte pocit, že vaše akční hry nejsou dostatečně temné a krvavé, pak určitě taky.

Hodnocení: 8 / 10; odkaz na recenzi

IGN (anglicky)

F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků
i Zdroj: PCTuning.cz

I really like F.E.A.R. 3. While it’s an experience that’s far from flawless, it’s one of those games that still gives you a lot of bang for your buck. And that’s perhaps what impresses me most. Sure, there are better shooters on the market in terms of gameplay, setting and story, but very few of them give you so many reasons to keep coming back. From the single-player campaign that can be played through twice with two different characters to the co-op campaign that you can play through with a friend locally or online to an incredibly thoughtful multiplayer offering, F.E.A.R. 3 has a lot going for it.

Whether you’re looking for a new, solid shooter to play or something set in a unique, horror-filled atmosphere, F.E.A.R. 3 has something for you. You won’t find the be-all, end-all shooter experience with F.E.A.R. 3, but you’re still bound to have a lot of fun.

Hodnocení: 8.0 / 10; odkaz na recenzi

Gamespot (anglicky)

F.E.A.R. 3 — kde je strach a fyzika? Rozbor HW nároků
i Zdroj: PCTuning.cz

In the end, F.E.A.R. 3's campaign doesn't quite excel. There are few surprises or standout moments, and those who remember the relentlessly creepy atmosphere and edge-of-your-seat scares of the original F.E.A.R. may lament the fact that this game feels like a military shooter with light horror elements. But although F.E.A.R. 3 won't terrify you or leave you gasping for more, it's a solid shooter that satisfies from start to finish.

Hodnocení: 7.5 / 10; odkaz na recenzi

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama