Fediverse, to je to oč teď běží. Ve hře je konec sociálních sítí #TYDEN 14. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Fediverse, to je to oč teď běží. Ve hře je konec sociálních sítí #TYDEN 14. listopadu

Fediverse, to je to oč teď běží. Ve hře je konec sociálních sítí #TYDEN 14. listopadu | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

14. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Zavedení modré značky „ověřeno“ na Twitteru vyvolalo chaos. Portal (i dvojice chytrých hodinek) od Meta končí. Canva iDeviantArt spouští vlastní AI generátor. „Hey Siri“ už není cool. Pixelfed je povedená aplikace, co umí nahradit Instagram. Omnicom doporučuje pozastavit reklamu na Twitteru. Kde si založit účet pro Mastodon? Popularita TikTok mezi mladými v USA stále stoupá

Reklama

Hardware

Na Ukrajině přestalo fungovat 1 300 jednotek SpaceX. Musk se dohadoval s Ministerstvem obrany o peníze a jde o ty jednotky, o kterých tvrdil, že je financuje ze svého.

„Po několika dnech testování můžeme Quest Pro doporučit pouze manažerům střední úrovně, kteří přesvědčili své nadřízené, aby přidělili absurdní rozpočet na špatně definované metaverse projekty pouze z hlubokého pocitu FOMO“. Recenze na Ars Technica si tedy servítky nebere. 

Náhlavní VR brýle od Mety za 1499 dolarů lépe ukazují slabiny VR než její nové silné stránky.  Recenze Meta Quest Pro na The Verge příznivá není ani trochu. 

ASRock 13.3” Side Panel Kit
i Zdroj: PCTuning.cz
ASRock 13.3” Side Panel Kit

ASRock 13.3” Side Panel Kit je poměrně dost originální kousek hardware. Displej, co umístíte dovnitř na boční průhlednou stranu vašeho počítače s pomocí eDP. 

Google a Renault pracují na „softwarově definovaném vozidle“ a založené to bude na Android Automotive. Včetně digitálního dvojčete pro testování.

Test skříně Cooler Master MasterBox 520 MESH s přídavným vertikálním držákem grafiky

Portal (i dvojice chytrých hodinek) od Meta končí, a nutno dodat, že Portal už měli zaříznout dávno. 


Software

Google Imagen, AI pro tvorbu obrázku z textového zadání, se dostane na veřejnost ale nečekejte nějakou širokou či volnou možnost využití. Bude k nalezení v AI Test Kitchen (mobilní aplikace) jako City Dreamer a Wobble.

Uvnitř zdrojáku pro Notepad++ se skrývá 250 zábavných citátů. 

Nová integrace iCloud Photos zamířila do Windows 11. Do konce měsíce možná i u vás. Zda vyřeší záplavu problémů té stávající, jasné není. Ale bylo by fajn, kdyby přestalo být nutné restartovat službu pro neustále se zastavující synchronizaci. A ještě lépe, kdyby to přestalo být částečně jednosměrné.

Microsoft DirectStorage 1.1 je venku. Pomáhá nově rychlejšímu spuštění her pomocí dekomprese v GPU

Chcete se pustit do využití strojového učení (ML) či umělé inteligence (AI)? Přehled pomůže.

DeviantArt spouští vlastní AI generátor obrázků. DreamUp. Na začátek dostanete pět pokusů zadarmo. Generuje tři obrázky v jednom (platící mají až 300 měsíčně). Užitečná možnost je brouzdat ve vytvořených obrázcích

DeviantArt spouští vlastní AI generátor obrázků. DreamUp.
i Zdroj: PCTuning.cz
DeviantArt spouští vlastní AI generátor obrázků. DreamUp.

Canva nemůže zůstat pozadu a také spouští AI generátor obrázků. Poháněno Stable Diffusion a zdarma dostupné v aplikaci s 100 obrázky denně. 

Stáhli jste si data z Twitteru a chcete se na ně trochu podívat? Planning to leave Twitter? je dost užitečné. Ale buď ten soft zlobí, nebo v exportu chybí více než rok dat. Účet říká 146.4K Tweets... data říkají 52,632 tweets since Aug 15, 2017

Stáhli jste si data z Twitteru a chcete se na ně trochu podívat?
i Zdroj: PCTuning.cz
Stáhli jste si data z Twitteru a chcete se na ně trochu podívat?

Mobilní aplikace

Apple prý pracuje na změně oslovení z „Hey Siri“ na prosté „Siri“  Píše to Mark Gurman, takže je to tak 50:50 že to tak je. Navíc na tom už prý pracují měsíce a uskuteční se to možná za rok až dva. 

Signal je asi tak poslední aplikace, co doplnila Příběhy/Stories  a má to háček. Příběhy na Instagramu už jsou mrtvé, všechno jsou Reels.

V roce 2023 Apple omezí AirDrop na přijetí jednou za deset minut  pro věci nepřicházející od vašich kontaktů. 

Apple v třetím čtvrtletí z App Store odstranilo více než 540 tisíc „opuštěných“ aplikací 

Pixelfed je povedená aplikace i web, co umí nahradit Instagram. 

Fediverse. Něco co bude dobré se naučit. Užitečná čtení na Mashable. A také užítečná ilustrace z Join the Fediverse Wiki.

Fediverse. Něco co bude dobré se naučit.
i Zdroj: PCTuning.cz
Fediverse. Něco co bude dobré se naučit.

Hry

Do Eve Online dorazilo nové rozšíření Uprising. 

Recenze WRC Generations – rozloučení KT Racing s WRC je více než důstojné

Tradiční připomenutí. Epic Games do 17. listopadu má zdar Alba - A Wildlife Adventure a Shadow Tactics: Blades of the Shogun. Alba by se dost mohlo líbit dětem.

Přijde vám DualSense Edge drahý? Nový ovladač od Razeru stojí rovnou jako polovina PlayStationu

Isle of Arrows

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama