Google u soudu, bude to dlouhé. Novinky od Apple, vcelku nic moc. Nepovedený nápad Unity #TYDEN 18. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Google u soudu, bude to dlouhé. Novinky od Apple, vcelku nic moc. Nepovedený nápad Unity #TYDEN 18. září

Google u soudu, bude to dlouhé. Novinky od Apple, vcelku nic moc. Nepovedený nápad Unity #TYDEN 18. září | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

18. 9. 2023 07:00 5

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Nejistá budoucnost SVOD. Ve WhatsApp (ne)bude reklama. Slušná pokuta TikToku v Evropě. Oprávněná, ač ten tvrdí opak. Pirátské filmy streamují na TikToku.

Reklama

Umělá inteligence

Výzkum: ChatGPT spotřebuje odhadem až půl litru vody na každých pět až 50 podnětů. Microsoft oznámil, že jeho spotřeba vody v roce 2022 meziročně vzrostla o 34 %, Google o 20 %. (AP)

USA zamítají autorská práva Midjourney AI na slavné umění, které vyhrálo státní veletrh. Kontroverzní umělecké dílo umělé inteligence z roku 2022 postrádá lidské autorství, které je nutné pro registraci. (Ars Technica, Reuters)

Na Discordu se prodávají některé údajně „uniklé“ písně Harryho Stylese, fanoušci a společnosti zabývající se analýzou umělé inteligence se snaží zjistit, zda jsou klipy vytvořeny umělou inteligencí. (404)

Společnost Stability AI oznámila svůj nástroj pro převod textu na zvuk Stable Audio, který dokáže generovat dvacet 45sekundových skladeb měsíčně zdarma nebo pět set 90sekundových skladeb za 12 dolarů měsíčně. (Ventgure Beat)

Google poskytl malé skupině společností přístup k rané verzi svého modelu Gemini AI , protože se blíží uvedení konkurenčního modelu GPT-4 na trh. (The Information)

Zpravodajský web Start společnosti Microsoft zveřejnil zkomolený, zřejmě umělou inteligencí vytvořený, nekrolog bývalého hráče NBA Brandona Huntera s titulkem „Brandon Hunter je ve 42 letech nepoužitelný“. (Futurism)

Závody ve zbrojení na detekci umělé inteligence pokračují – a zbraně vytvářejí vysokoškolští studenti (Wired)

Stanovisko České Advokátní komory k využívání AI při poskytování právních služeb (Advokátní deník)


Software

macOS Sonoma vyjde 26. září, o několik týdnů dříve než obvykle (Ars Technica)

Apple představuje nové úrovně úložiště iCloud+ s kapacitou 6 TB a 12 TB za 30 a 60 dolarů měsíčně. Budou k dispozici 18. září (9to5Mac)

Unity oznamuje, že od 1. ledna 2024 bude žádat poplatky za instalaci hry. Čímž se připojuje k Unreal Enginu, který má podobné poplatky. Pro vývojáře to není dobrá zpráva. (Windows Central)

  • Unity uznává „zmatek a frustraci“ z plánovaných instalačních poplatků, ale tvrdí, že „více než 90 % našich zákazníků nebude ovlivněno“. (IGN)
  • Vývojáři her tvrdí, že nový instalační poplatek Unity je hrozbou pro všechny, včetně hráčů, a není cesty zpět: „Nechci prodat svůj dům, protože moje hra byla příliš populární" (Games Radar)
  • Stanovení cen Unity je příznakem, nikoli příčinou těžších časů, které herní průmysl čekají (Games Industry)
  • Nové ceny Unity: Upozornění na důležitost otevřeného kódu ve hrách (ramatak)

Návrh Microsoftu oddělit Teams do samostatné aplikace neuspokojil regulační orgány EU, 🔀které připravují formální stížnost proti Microsoftu. (Bloomberg)

Chromebooky budou mít 10 let automatické aktualizace (Google)


Mobilní aplikace

Aplikace Najít od Applu usnadňuje hledání přátel na iPhonu 15 (Tech Crunch)

TikTok v tichosti vkládá úryvky z Wikipedie do výsledků vyhledávání. Mluvčí TikToku Zachary Kizer potvrdil The Verge, že společnost spolupracuje s Wikipedií a přináší uživatelům informace přímo v aplikaci. (The Verge)

WhatsApp zkoumá reklamy v chatovací aplikaci, protože Meta se snaží zvýšit příjmy. Tyto kroky vyvolaly interní kontroverzi kvůli obavám z odrazení uživatelů, uvedli lidé obeznámení s touto záležitostí. (FT)

  • Meta říká, že neplánuje reklamy na WhatsApp (Tech Crunch)

Meta rozšiřuje hru Horizon Worlds, která byla dříve exkluzivní pro její VR headsety, na web a Android v předběžném přístupu a „v příštích týdnech“ na iOS. (The Verge)

Apple se chystá aktualizovat iPhone 12 tak, aby vyhovoval evropským pravidlům pro elektromagnetické záření. Francouzský regulační úřad požadoval stažení smartphonu z trhu. (Politico, Reuters, ArsTechnica)

Čína popírá zákaz iPhonů, ale ďábel se skrývá v detailech. Tvrdá politická rozhodnutí popírá, ale kulturní posun od společnosti Apple by mohl být ve hře. (Tom’s Hardware)


Hry

Populární hra zmizela ze Steamu. Nečekaný pád Only Up! Projekt byl autorem odebrán ze Steamu. Ten krok odůvodňuje stresem hrou způsobeným. (Hrej)

Otázky a odpovědi s vedoucími pracovníky Apple Jeremy Sandmelem a Timem Milletem o herních ambicích pro iPhone 15 Pro, upscalingu MetalFX, herních ovladačích a dalších věcech (IGN)

Epic Games nabízí zdarma 911 Operator (na cestě je Out of Line). A nutno dodat, že má i pár pěkných slev.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama