Google u soudu, bude to dlouhé. Novinky od Apple, vcelku nic moc. Nepovedený nápad Unity #TYDEN 18. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Google u soudu, bude to dlouhé. Novinky od Apple, vcelku nic moc. Nepovedený nápad Unity #TYDEN 18. září

Google u soudu, bude to dlouhé. Novinky od Apple, vcelku nic moc. Nepovedený nápad Unity #TYDEN 18. září | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

18. 9. 2023 07:00 5

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Nejistá budoucnost SVOD. Ve WhatsApp (ne)bude reklama. Slušná pokuta TikToku v Evropě. Oprávněná, ač ten tvrdí opak. Pirátské filmy streamují na TikToku.

Reklama

Marketing, komunikace

Vyšetřování zjistilo, že Barstool Sports zřejmě ovládá více než 40 „fake“ účtů na X, které slouží k tlačení virálních videí chráněných autorskými právy pro její legitimní účty. (The Daily Beast)

Když není co inovovat aneb neutuchající nuda applovských prezentací. Applovské prezentace jsou technicky skvělé, výborně připravené – ale poslední dobou jim chybí to opravdu nejdůležitější: Opravdu WOW produkty, které by nás ohromily. Což ale Applu a ani jeho uživatelům v zásadě nevadí – a asi ani vadit nemusí. (PC Tuning)

Jaké jsou nejdůležitější funkce platformy sociálních médií pro marketing a reklamu? Nepřekvapí, že nejpodstatnější je počet aktivních uživatelů (Linkedin jako jedna z mála tuto informaci skrývá), konkurenční ceny a nákladově efektivní možnosti reklamy a funkce zapojení a interakce s komunitou (Marketing Charts)


Bezpečnost, soukromí, právo

Vlna phishingu v Messengeru zasahuje 100 tisíc firemních účtů týdně. Malware posílají v RARu či ZIPu a čekají, že po rozbalení spustíte dávkový soubor. Buď se tváří jako zájemce o zboží, nebo klasické „upozornění na porušování pravidel“. Facebook, jako obvykle, nic nedělá, jeho „pokročila AI“ není schopná zasáhnout ani po týdnech a nahlašování není možné. (Bleeping Computer)

Jak Meta a Google kvůli obavám o soukromí brzdily své technologie pro rozpoznávání tváří neznámých lidí, což otevřelo dveře startupům jako Clearview AI a PimEyes. Něco podobného se teď děje okolo ChatGPT a dalších AI, kdy „ti hodní“, co se obávají, zůstávají pozadu za těmi, kdo si neberou servítky. (New York Times)

Účet X Vitalika Buterina byl hacknut za účelem propagace kryptografického podvodu, což vedlo k odcizení více než 650 tisíc dolarů. Tweet byl do 20 minut smazán. (Web3 Is Going Great)

Policie rozkryla síť lidí, kteří vedli kroužky a zneužívali děti. Na internetu si předávali rady. Případů, při nichž zneužije dítě vedoucí kroužku nebo sportovního oddílu, prudce přibývá. Pomohl by registr sexuálních delikventů, který by znemožnil odsouzeným pachatelům pracovat s dětmi. Jeho vznik se ale stále odkládá. (iRozhlas)

Google v pondělí vydal mimořádnou bezpečnostní záplatu, která řeší kritickou bezpečnostní chybu v Chrome, která aktivně je zneužívána. (HackerNews, CVE-2023-4863)

  • Aktivně zneužívaná chyba v knihovně libwebp kodeku WebP vede k aktualizacím prohlížečů Chrome, Firefox, Brave, Edge a dalších. Postiženo je mnoho aplikací, které nejsou součástí prohlížeče. (StackDiary)

USA odsoudily Karla Greenwooda, který v roce 2014 spolu s Rujou Ignatovovou založil OneCoin, na 20 let a nařídily mu zaplatit 300 milionů dolarů; Greenwood přiznal vinu. (The Block)

MGM byla pravděpodobně napadena skupinou Scattered Spider, anglicky mluvící skupinou, která dříve využívala volání na help desk k získání hesel a plánovala hacknout výherní automaty. (FT)

SiliconAngle uvádí, že v období od června 2022 do června 2023 bylo zaznamenáno 82 % případů narušení bezpečnosti dat v cloudu, přičemž většina útoků zahrnovala ukradené přihlašovací údaje uživatelů. (SC Magazine)

85 % organizací v osmi z devíti odvětví nechává svá připojení protokolu vzdálené plochy (RDP) vystavená internetu alespoň čtvrt měsíce, což zvyšuje jejich náchylnost k útokům typu brute-force a ransomware. (SC Magazine)

Vědci již delší dobu zkoumají koncept využití Wi-Fi k „vidění“ skrze zdi. Nedávná studie ukazuje řešení, které se zdá být schopna generovat přibližnou podobu anglické abecedy pomocí snadno dostupných komerčních zařízení Wi-Fi. (TechSpot)

Google souhlasí s tím, že zaplatí Kalifornii 93 milionů dolarů za urovnání žaloby, která jej obviňuje ze sledování uživatelů za účelem komerčního zisku i poté, co vypnuli historii polohy. (Reuters)

Podezřelí aktéři z Mexika šíří malware BatLoader prostřednictvím probíhající malvertisingové kampaně využívající falešnou reklamu Cisco Webex, která se objevuje v horní části výsledků vyhledávání Google (Bleeping Computer)

Malicious ad (Malwarebytes)
i Zdroj: PCTuning.cz
Malicious ad (Malwarebytes)

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama