Kingdom Come: Deliverance – středověk je fuška!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kingdom Come: Deliverance – středověk je fuška!

Kingdom Come: Deliverance – středověk je fuška! | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

17. 2. 2018 03:00 54

Seznam kapitol

1. Tenhle výlet do středověku je celkem fuška! 2. Volby, volby, volby! 3. Souboje 4. Bez kolimátoru
5. CSI 6. Minihry: občas maxiopruz 7. Technické zpracování

KCD je projekt koncepcí hodně radikální. Je to „historické RPG“ z dob Václava IV., bez draků a mluvících stromů – skutečná monstra jsou tu páni šlechtici a král Zikmund, liška ryšavá, který z východních Uher přivezl bratrskou pomoc v podobě rabujících Kumánů. Vy ale nejste zrazený bratr Václav IV., jste obyčejný kovář, který se pokouší přežít.

Reklama

Volby, volby, volby!

Některé volby mají zásadní dopad, protože vytváří charakter vašeho hrdiny. Ukrást věci může mít svoje následky. Lhát může mít svoje následky. Problém je v tom, že netušíte, jestli to budou pozitivní následky, anebo negativní následky, anebo obojí. Někdy se z něčeho vylžete, jindy se bezdůvodně obohatíte vyrabováním feudálovy truhlice. Někdy vám krádež pomůže vyřešit neřešitelné, jindy skončíte v šatlavě.

Takto si chci otce pamatovat, jak bojuje jako lev
i Zdroj: PCTuning.cz
Takto si chci otce pamatovat, jak bojuje jako lev

Podstatné je, že i když máte až nezvyklou volnost, vedle vás stále běží historie. A ta přijede už prvního dne až k vám domů – a vy jako nespočet běžných lidí před vámi a nespočet běžných lidí po vás v hrůze zjistíte, že zkáza přišla k vám a že se jí není možné vyhnout. Nejste hrdina, netušíte, co máte dělat. Zdrháte. V téhle hře budete hodně zdrhat, tohle není DOOM a není to God of War.

Z tancovačky bohužel sešlo
i Zdroj: PCTuning.cz
Z tancovačky bohužel sešlo

Bojovat budete, ale bojovat realisticky, tedy často neférově, protože to prostě funguje. Nechcete se nechat zranit, protože tady se vám utržená ruka automagicky nezahojí a poměrně snadno můžete vykrvácet. Můžete vykrvácet proto, že se v boji nemůžete léčit – anebo zařvete, že vám dojde dech a nepřátelé vás doslova utlučou.

Zcela běžný obrázek
i Zdroj: PCTuning.cz
Zcela běžný obrázek

Ano, vaše kondice a výdrž je důležitý faktor – a to jak z taktického hlediska (není dobré do boje přiběhnout, a to navíc nevyspalý a vyhladovělý, či se tam přišourat přetížený), tak i ze strategického hlediska (bez tréninku a levelování jednak nemůžete efektivně používat lepší zbroj, ale hlavně nemáte žádnou výdrž).

Statistiky nezní moc optimisticky
i Zdroj: PCTuning.cz
Statistiky nezní moc optimisticky

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama