Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října

Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 10. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Rostoucí negativita a emotivnost titulků ve zpravodajských médiích. The Wire a Meta v líté bitvě. Meta musí prodat Giphy. The Sims 4 zdarma. Neuvěřitelná kolekce multimédií z devadesátek. WeChat jako nástroj dezinformací. Špatný den pro Turris.

Reklama

Marketing, komunikace

Ano, představte si, že vaše kritická infrastruktura je závislá na rozmarech tohoto člověka.

Substack nechce, abychom mu říkali, že je to nástroj na newslettery, ani newsletterová ekonomika. Chce být jako Spotify, Twitch, Patreon, OnlyFans či Discord. Chce být mediální ekonomika.

Tim Allen si naběhl s tweetem trefujícím se do woke a wokeismu. Reakce na sociálních sítích jsou, tradičně, fascinující čtení.

A je to tu zase. Palec nahoru (👍) je teď veřejný nepřítel číslo jedna a měli byste ho přestat používat.  To jako vážně. Nebo spíš ne, to jenom média zase vytvářejí realitu.

Možná to Apple konečně došlo. Nové iPady Pro mají na zadní straně napsáno (alespoň) iPad Pro. Ale zmatení „jaký že to mám vlastně iPad“ to hned tak neukončí, označování modelů je nešťastné už roky.

Evans Hankey, viceprezident Apple pro design, firmu po třech letech opouští. V roce 2019 nahradil legendárního Jony Ive.


Bezpečnost, soukromí, právo

Android i při připojení přes VPN propouští informace do sítě, kde je připojený. Google nápravu nechystá, označuje to za plánované chování.

Po dobu až dvou let Microsoft nechránil Windows proti škodlivým ovladačům. Do přehledu zakázaných ovladačů se prostě nepřidávaly nové. Delší a vhodné čtení.

Texas žaluje Google/Alphabet ohledně biometrických údajů. Bez souhlasu uživatelů sbíral biometrická data obličejů i hlasů. Počátky jsou v roce 2015 a týkají se milionů obyvatel státu Texas. 

Volební dezinformace se v USA nově silně šíří přes čínský WeChat. Výmysly a manipulace šíří na čínské komunity. 

Máte GitHub? A máte ho bezpečný? Užitečné čtení v Securing a Github repo is a ton of work.

Turris ve čtvrtek vypustil verzi 6.0 Turris OS a dopadlo to hodně špatně. Mimo nefunkčních routerů to vedlo i k otevření routerů pro přístup z Internetu (přes SSH i LuCi). 

Firefox rozšířil Relay o telefonní čísla. Pochopitelně v placené podobě. Vedle e-mailové adresy pro ochranu soukromí tak můžete získat i telefonní číslo. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama