Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října

Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 10. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Rostoucí negativita a emotivnost titulků ve zpravodajských médiích. The Wire a Meta v líté bitvě. Meta musí prodat Giphy. The Sims 4 zdarma. Neuvěřitelná kolekce multimédií z devadesátek. WeChat jako nástroj dezinformací. Špatný den pro Turris.

Reklama

Hardware

Adidas uvedl sluchátka se solárním nabíjením. Adidas RPT-02 SOL mají v náhlaví části solární nabíjení a měly by vydržet na nabití až 80 hodin. Chybí jen ANC. Cena 229 dolarů.

AR headset Microsoftu nedopadl v armádních testech nejlíp. Těžké a nekomfortní zařízení, omezení periferního vidění a svítící tak, že vojáky na dálku mění v terče. Kontrakt za 22 miliard dolarů bude potřebovat vylepšení.

Razer uvedl herní cloudový handheld s Androidem. Qualcomm G3x, Wi-Fi 6E, BT 5.2, 399 dolarů, 144 fps (Steam Link) při lokálním streamingu, 6.8” FHD Plus, 2400×1080 OLED, 8 GB RAM, 128GB úložiště, 5000mAh baterie.

Nová Apple TV 4K podporuje HDR10+ a Siri Remote má USB-C. Mimo to je rychlejší a levnější. 64GB model za 129 dolarů.

USB-C to Apple Pencil adaptér. Tak to vás bude stát 9 dolarů. První generace pera od Apple se nabíjí drátově a má Lightning. Ale také se páruje drátově. 

Bizarní RTX 4090 má na chladiči vodováhu, abyste odhalili prohýbání ve slotu. Obří grafické karty tím trpí, nacpete je do slotu a ejhle, všechno se to nějak kroutí. 

Apple žaluje Masimo. Měli okopírovat Apple Watch. Pomoci jim měla i možnost nastudovat si duševní vlastnictví Apple v průběhu sporu ohledně patentů.


Software

Nový Firefox nabízí další zlepšení ochrany soukromí. Otázka je, zda Mozille sázka na odlišnost v zájmu o soukromí uživatelů vyjde. 

macOS Venture a iPad OS 16 dorazí 24. října. Nejvíc očekávanou novinkou je asi Stage Manager, ale ohlasy z beta verzí jsou hodně rozpačité. 

Blokátory reklamy mají problém se stahováním populárního EasyList seznamu.  Za 10 až 20násobným růstem provozu (stahování) na EasyListu byla zařízení z Indie.

Windows Subsystem for Android (WSA) má novou roadmapu pro Windows 11. 

JioBook, nový notebook od Jio Platforms, se vyrábí v Indii a vyjde (tam) na 190 dolarů. Běží na JioOS, systému založeném na Androidu.

JioBook, nový notebook od Jio Platforms
i Zdroj: PCTuning.cz
JioBook, nový notebook od Jio Platforms

Microsoft PC Manager je ekvivalent CCleaneru. Vyčištění a zrychlení Windows 10/11. Zkoumat můžete betu. Jen tedy trochu komplikace je, že stránka je v čínštině :)

Digitální klony lidí, které milujeme, by mohly navždy změnit způsob truchlení. Pokud tedy budete mít chuť si povídat s AI klonem člověka, který zemřel. Každopádně se už rozjíždí snaha o rozdělení trhu. 


Mobilní aplikace

Rozešli jste se a ex si chce odnést historii vlastního Netflixu? Doposud to nešlo. Netflix už to vyřešil „Moochers“ si mohou sbalit data a přejít na vlastní účet. 

Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek. Větší displej, nové funkce a přibližuje se tím více chytrým hodinkám. Hybrid, který sice patří do rodiny náramků, ale díky displeji a funkcím potěší i uživatele lačnící po chytrých hodinkách za rozumnou cenu.

Globální trh s chytrými telefony klesl meziročně o 9 %. Podle Canalysu jde o nejhorší Q3 od roku 2014. 

Globální trh s chytrými telefony klesl meziročně o 9 %.
i Zdroj: PCTuning.cz
Globální trh s chytrými telefony klesl meziročně o 9 %.

Apple prý testuje macOS pro M12 iPad Pro. Rozhodně zajímavý nápad.  Problém iPad OS stále je, že to prostě není operační systém použitelný pro práci. 


Hry

The Sims 4 jsou od 18. října 2020 zdarma. Můžete je stáhnout a nainstalovat například přes Steam (pro Mac třeba přes Origin). Nebo přímo. Neplatí to, pochopitelně, pro řadu rozšiřujících balíčků. Partnerství s Overwolf umožní ve čtyřkových Sim uživatelsky generovaný obsah.

The Sim4 jsou od 18. října 2020 zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz
The Sim4 jsou od 18. října 2020 zdarma

Pohled na historii The Sims. Trefně nazvaných „nejtrvanlivější hrou na světě“.

EA ve stejný den představilo budoucí verzi The Sims. Project Rene staví na pokročilejší simulaci života. 

Xbox Cloud Gaming na Samsung QLED televizi – blíží se budoucnost hraní bez konzolí?

Epic Games nabízí do 27. října zdarma Evoland Legendary Edition a Fallout 3: Game of the Year Edition. To zní dost dobře.

Robloxu se daří, akcie stouply o 18 %. V září 57,8 milionů DAU, 23% meziroční růst. V počtu hodin 16% růst, na 4 miliardy. Akcie ale mají co dohánět, stále jsou na 65 % oproti původnímu maximu.

PC Gamer a TOP 100 PC her. #1 Disco Elysium, #2 Elden Ring a #3 Crusader Kings 3.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama