LinuxFX: tváří se to jako Windows, ale Windows to nejsou
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek LinuxFX: tváří se to jako Windows, ale Windows to nejsou

LinuxFX: tváří se to jako Windows, ale Windows to nejsou | Kapitola 4

Tomáš Němec

Tomáš Němec

5. 7. 2022 10:00 13

Seznam kapitol

1. Instalace 2. Prohlídka 3. Pohled hlouběji 4. Raději neinstalovat

Dnes se podíváme na trochu kontroverzní distribuci. Snaha napodobit Windows se zde dostává až do absurdních rozměrů. Dokonce mají i doménu windowsfx.org. Ovšem skrývá se za tím celá řada problémů.

Reklama

Co říci závěrem. Tato distribuce je něco, co skoro nejde pozitivně hodnotit. Vzhled Windows je dotažený, vypadá velmi přesvědčivě. Bohužel tohle je úplně všechno co je pozitivní.

LinuxFX: tváří se to jako Windows, ale Windows to nejsou
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním problémem je vyžadování placené registrace u prográmků od poskytovatele distribuce. A nízká bezpečnost uložení dat registrace. Nedávné problémy, o nichž jsme mluvili v první kapitole, jsou varovné. 

Pokud chcete jenom zkoušet, určitě nic neregistrujte a neplaťte. Vypadá to, že dotyčné programy se spokojí pouze z hláškou že testovací období uplynulo a dále budou fungovat. Jak je to však s legálností použití, to nevím.

Software od tvůrce distribuce mimo repozitáře, který je aktualizovaný speciálním prográmkem, je přinejmenším trochu divný. Vrcholem pak je, že se v krátkém časovém úseku a bez vkládání nových repozitářů objevují konflikty závislosti. Tohle je velký problém. Určitě neřešitelný pro toho, kdo se naláká na vzhled Windows a podporu aplikací Windows ihned po instalaci.  

Problém s nemožností přihlášení na uzamykací obrazovce a nutností použít volbu přepnout uživatele je proti prvním potížím již poměrně triviální. Stejně jako některé chyby nainstalovaného softwaru.

Tuto distribuci nelze doporučit nikomu. Začátečník nad ní zapláče a pokročilý nabízené benefity neocení. V případě potřeby si je snadno zařídí na jakékoliv distribuci Linuxu, tady by jen zbytečně ztrácel čas laděním a řešením problémů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama