Logitech G900: Jaká je herní bezdrátová myš za čtyři tisíce
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Logitech G900: Jaká je herní bezdrátová myš za čtyři tisíce

Logitech G900: Jaká je herní bezdrátová myš za čtyři tisíce | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

16. 5. 2016 03:00 18

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Design a provedení 4. Ergonomie 5. Ovládací prvky
6. Senzor 7. Software 8. Testování 9. Závěr

Doposud se tradovalo, že bezdrátové není herní a vice versa. Nyní přišel Logitech s tvrzením, že jejich nová bezdrátová G900 je nejen herní, ale dokonce nejlepší i mezi drátovou konkurencí. Odvážné tvrzení, které se opírá o špičkový senzor, velkou výdrž baterie a nízkou hmotnost. Kde je tedy háček? Máme co do činění s ultimátní myší?

Reklama

Ergonomie a senzor jsou asi dva nejdůležitější aspekty, které bychom měli při výběru myši sledovat. Ergonomie G900 je na vysoké úrovni, jak je na tom senzor? Logitech do své highendové myši osadil velmi žádaný PMW-3366. Tento senzor aktuálně může používat právě jen Logitech, ostatní výrobci mohou jen čekat, až vyprší exkluzivní smlouva.

Co je ten PMW-3366 vlastně zač? Jde o jeden z nejnovějších senzorů, který podle Logitechu kombinuje všechno dobré a netrpí žádnými neduhy. To by znamenalo následující. Senzor by měl přenášet pohyb přesně tak, jak se udál, přesněji bez jakékoli akcelerace a predikce (což jsou běžné artefakty řady senzorů, někdy dokonce zabudovány do firmwaru úmyslně).

Logitech G900: Jaká je herní bezdrátová myš za čtyři tisíce
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále by senzor měl zvládat snímat vysoké rychlosti pohybu stejně jako velká zrychlení – jde o to, že kurzor bude sledovat pohyb myši i při prudkých reflexních pohybech hráče. V neposlední řadě by také měla být LOD (lift off distance, vzdálenost, na kterou ještě senzor snímá povrch) co nejnižší, ale přitom by neměla být omezena schopnost přesně snímat různé povrchy.

No a jak je teda na to ten oslavovaný PMW-3366? Opravdu dobře.

Logitech G900: Jaká je herní bezdrátová myš za čtyři tisíce
i Zdroj: PCTuning.cz

Akcelerace ani predikce se nekoná, naše testy ani jeden z těchto neduhů nedokázaly detekovat. Přitom maximální rychlost snímání povrchu dosahující hodnot 7 m/s je také úctyhodná. Snaha o „utržení“ kurzoru byla také marná, holt nové senzory jsou o kus dál a nedostatky předchozích generací se postupně daří eliminovat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama