Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků

Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 10. 2016 06:00 6

Seznam kapitol

1. Game Dev Tycoon a spol. 2. Evoluce vývojářských tycoonů 3. Hra ve stylu Game Dev Tycoon 4. Vyvíjíme pořádný herní trhák 5. Vývojáři potřebují pomoc
6. Dokonalá prezentace 7. Mezi studiem a zákazníky 8. Fyzická výroba produktů vaší společnosti 9. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Snili jste někdy o tom, že světu představíte svou vlastní hru? A propadli jste kouzlu tycoonů? Potom musíte mít i tuto hru. Mad Games Tycoon je totiž mnohem rozlehlejší a zábavnější než jakákoliv hra na vývojáře, kterou jsme kdy hráli a i na Steamu její hodnocení od hráčů předčí většinu moderních áčkových titulů.

Reklama

Jakmile vyvinete hru, můžete k jejímu vydání použít jednoho z mnoha vydavatelů. Každý z nich dává jiné finanční podmínky a každý poskytuje i trošku jiný přístup – vydavatelé se specializují na různé herní žánry a navíc mají i různě silný dosah mezi zákazníky. To znamená, že někdy se vám vyplatí vydat hru u známějšího vydavatele, který vám nabízí nižší cenu za prodanou kopii hry, nežli u neznámého vydavatele, který vám nabízí více peněz. Potenciální dosah známého vydavatele u zákazníků totiž může rozdíl v ceně dohonit a mnohdy i předhonit.

Další možností je vydat si hru na vlastní pěst. Vydávání her stojí mnohem více peněz (potřebujete výrobnu, sklady a svojí vlastní reklamu), ale nabízí potenciál mnohem vyšších zisků.

Výrobní úsek

Ve výrobním úseku je třeba postavit mašinu na tisknutí CD/DVD. Jakmile vyvinete hru, pošlete ji do výrobny, kde si zvolíte, kolik kopií má být vyrobeno ke dni vydání a vlastně i dobu, kdy se CD/DVD začne dostávat k zákazníkovi.

Ve výrobním úseku můžete tisknout všechny hry, které jsou aktuálně na pultech obchodů. Vedle toho se můžete vracet k déle vydaným hrám a opětovně je vydávat jako budgetovou klasiku, případně ve výhodných balíčkách, jako to známe v Humble Bundle.

Poslední možností je potom přijímání zakázek od jiných vývojářských studií, které funguje jako přijímání zakázek na vývoj, jenom poskytuje větší výdělky.

Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Výrobí hala a sklady, kam se dávají kopie hry vytisknuté do zásony (nebo přebývající kusy).

Úsek vývoje a výroby konzolí

Poslední výrobní možností vaší společnosti je vydání vlastní herní konzole/herního zařízení. V místnosti stačí vybrat, jaká konzole a s jakými technologiemi se má vyrobit, načež pracovníci začnou pilně pracovat na vývoji. Jakmile je konzole vyrobená, v úseku vývoje a výroby konzolí zvolíte cenu vývojářského kitu i prodejní cenu konzole a boj o místo na slunci může začít.

Možností, jak svoji konzoli dotlačit na trh existují hromady. Co třeba rozdávat vývojářům zdarma vývojářský kit. Nebo na tuto konzoli vydat pokračování děsně populární hry, které na žádném jiném herním zařízení nevydáte? Nebo snížit prodejní cenu konzolí a profitovat až z prodaných her, které na ni začnete vyvíjet? A přitom je samozřejmě třeba pamatovat i na marketingové oddělení…

Vývoj herní konzole a její uvedení na trh je pochopitelně asi tou nejdražší záležitostí ve hře, pokud se vám ale povede, můžete být spokojení. V takovém případě nebudete týdně vydělávat miliony, ale třeba i desítky ba dokonce i stovky milionů. Ale pozor, nezapomeňte, že každá herní konzole má svůj životní cyklus a měli byste ji včas nahradit…

Jednou z možností přilákání zákazníků ke koupi vaší konzole je vyvíjení skvělých her pouze pro tyto herní platformy... Vše můžete podpořit volbou nízké ceny.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jednou z možností přilákání zákazníků ke koupi vaší konzole je vyvíjení skvělých her pouze pro tyto herní platformy... Vše můžete podpořit volbou nízké ceny.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama