Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků

Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 10. 2016 06:00 6

Seznam kapitol

1. Game Dev Tycoon a spol. 2. Evoluce vývojářských tycoonů 3. Hra ve stylu Game Dev Tycoon 4. Vyvíjíme pořádný herní trhák 5. Vývojáři potřebují pomoc
6. Dokonalá prezentace 7. Mezi studiem a zákazníky 8. Fyzická výroba produktů vaší společnosti 9. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Snili jste někdy o tom, že světu představíte svou vlastní hru? A propadli jste kouzlu tycoonů? Potom musíte mít i tuto hru. Mad Games Tycoon je totiž mnohem rozlehlejší a zábavnější než jakákoliv hra na vývojáře, kterou jsme kdy hráli a i na Steamu její hodnocení od hráčů předčí většinu moderních áčkových titulů.

Reklama

Grafické, hudební a testovací studio (+ motion capture studio v pozdějších fázích hry)

Grafické, hudební a testovací studio rozšiřuje základní možnosti vývojářského úseku. Grafické studio do hry může přidat pokročilé grafické prvky (např. ručně malované intro, nebo detailní 3D objekty), hudební studio zase hudební prvky (reálné zvuky, profesionální sountrack) a testovací studio nadstavbové herní prvky (lepší design levelů, stabilitu hry, optimalizaci atd.).

Nabídka těchto tří studií je závislá na aktuálním čase a výzkumu. Prvky přicházejí postupně tak, jak v historii přicházeli, ale vaše studio si na ně posléze musí přijít vlastním bádáním.

Každý prvek pochopitelně i něco stojí. Pokud do svého nového videoherního projektu budete chtít vložit detailnější textury, budete muset zaplatit 40 tisíc navíc, pokud k tomu budete chtít přidat ještě detailnější 3D modely, budete muset utratit dalších 120 tisíc.

Výběr doplňkových grafických prvků pro naše nové RPG.
i Zdroj: PCTuning.cz
Výběr doplňkových grafických prvků pro naše nové RPG.

Pozn.: Přitom samozřejmě platí, že u každého herního žánru jsou důležité jiné prvky (např. adventury nepotřebují detailní 3D modely, ale hodně jim pomůže malované intro atp.). Potřebu jednotlivých prvků odhalujete postupně experimenty jako vhodné kombinace herních žánrů. Něco vás trkne rovnou, něco vás trkne až po neúspěchu nebo po tvorbě reportu k danému projektu.

To znamená, že čím hezčí a technologicky pokročilejší hra, tím více peněz utratíte na jejím vývoji. Tím pádem i více riskujete a jste nuceni odklonit se od riskování a všechno vsadit na jistější kombinace a známější značky. Připomíná vám to něco? Ano, po dohrání této hry budete dobře chápat mnoho nepopulárních vývojářských rozhodnutí.

Testovací studio má oproti grafickému a hudebnímu studiu ještě několik dalších možností. V první řadě ho můžete použít k odstranění bugů (čím pokročilejší hra, tím více v ní najdete chyb) a dále k provádění tzv. game reportů zmiňovaných výš.

Vylepšení hratelnosti nové dovednostní sportovní hry. Tahle hra bude pár měsíců hit.
i Zdroj: PCTuning.cz
Vylepšení hratelnosti nové dovednostní sportovní hry. Tahle hra bude pár měsíců hit.

Game reporty vám pomáhají hledat správné kombinace a vyladění hry, takže jejich prostřednictvím napříště můžete zvolit správné zaměření (například pokročilá grafika je velmi důležitá u stříleček, zatímco u strategií se bez ní dokážete obejít) a tím se přiblížit k herní dokonalosti. Schválně si všimněte, že píšu herní, nikoliv prodejní, protože Mad Games Tycoon mezi těmito věcmi dokáže rozlišovat, o čemž vás poinformuji na další stránce.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama