Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října

Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

17. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Delší čtení ke konci Instant Articles na Facebooku. GIFy jsou teď cringe. Apple Mapy umí MHD. WhatsApp rájem spammerů. Ústav pro studium internetových idiotů. Videohry poškozují životní prostředí

Reklama

Hardware

Historie virtuální reality v Co se stalo s herní revolucí ve virtuální realitě? je dlouhý a dobrý přehled. Zejména v okamžiku kdy jsme masírování nesmysly o metavesmírech.

Meta představili nový VR/AR headset. Meta Quest VR Pro, cena 1 500 dolarů, dostupný od 25. října. Zatím to ale vypadá, že schopnosti a cena VR hardware zdaleka převyšují schopnosti samotného VR. Meta to moc nejde. Více v Meta unveils $1,500 Quest Pro VR headset


80Likes20Retweets

Google se pustil do výroby stánku na videochatování. Dokonce 3D video chatování.

Microsoft představil nové Surface Pro 9 a navíc ještě Surface Studio 2 Plus.


Software

Google oznámil Imagen (PDF). AI tvořící HD videa z textového zadání. Zajímavý je proces, nejprve se vytvoří 16 snímků, 24×48 bodů a pak se pomoci upscaling vytvoří HD video 5.3 sekundy dlouhé.

Dance Diffusion. AI pro generování hudby, podobně jako Stable Diffusion generuje obrázky a fotky. Dlouhé čtení i o možných dopadech a dalších podobných projektech.

Windows 11 je pouze na 3 % počítačů po roce uvedení na trh. Vyšlo z analýzy společnosti Lansweeper a moc se tomu nelze divit. Zásadní požadavky na hardware znemožňují přechod ve většině případů.

Google Meet přidává automatické přepisy z volání – pro angličtinu hned, pro francouzštinu,. němčinu, španělštinu a portugalštinu příští rok. Konkurenční Teamsy umí angličtinu už zhruba rok.

Co zvládne AI? Rozhovor Joe Regana a Steva Jobse. Ani jeden z nich není reálný, ale poznat to na první dobrou?

Revoluční technologie Leap v starém videu. Fascinující výlet do historie.

Jazykové AI modely neumí počítat, píší v tomto článku. Zmiňují tam jeden mýtus, tedy že počítače jsou dobré v matematice. Nejsou. Ale téma rozhodně zajímavé.

Apple Music a Apple TV dorazí příští rok do Windows. Aby toho nebylo málo, Windows 11 Photos získají integraci iCloudu. A Apple Music je nově pro Xbox.

Microsoft integruje DALL-E 2 (AI generující obrázky) do aplikace Microsoft Designer a pomůcky Image Creator v Bingu a v Edge.


Mobilní aplikace

Jaden Stock píše, že uvízl v ekosystému Apple. A jediný hlavní důvod vypadá ten, že má rodinné předplatné pro iCloud. Opustit „ekosystém“ ale není vůbec těžké.

Revoluce v Meta VR? Postavičky budou mít nohy! Ale ne tak hned, až někdy později tento rok. Skoro je podezírám, že je tam nedali schválně, aby teď mohli tlačit #PR jak mají „next generation“ postaviček.

S nohami v Meta VR je to složitější. Mark ukazoval jen prezentaci, uměle vytvořenou, v Meta prozatím vůbec netuší, jak to s těmi nohami vlastně bude. Aneb jak říká Kotaku, byla to lež.

Většina aplikací přímo od Apple obchází VPN. Jde například o Health/Zdraví, Maps/Mapy či Wallet/Peněženku, Apple Store, Clips, Files/Soubory, Find My/Najít i Settings/Nastavení. Zjištění, které vůbec není dobré. Co navíc, propouští i DNS požadavky.

Signal ze své aplikace pro Android odstraní podporu pro SMS/MMS. Důvody? Primárně bezpečnost, ochrana soukromí, ochrana před překvapením v podobě placení za odeslané zprávy.

Do Map od Apple dorazila městská hromadná doprava i plánování cesty.

Apple Mapy nově umí MHD
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple Mapy nově umí MHD

Hry

Blizzard bojuje proti toxicitě ve hrách povinným dvoufaktorem přes mobil. Neumožňuje předplacenky ani VoIP čísla. Zejména zákaz předplacenek ale vyvolává bouřlivý nesouhlas.

Electronic Arts nahrazuje Origin za EA (tak se jmenuje nová aplikace). Ale spěchat netřeba, aplikace vás vyzve k přechodu. Pokud Origin v PC nemáte, klidně už jděte do EA.

Epic Games do 20. října nabízí zdarma Darkwood, ToeJam & Earl: Back in the Groove!

Videohry poškozují životní prostředí. Klimatický výzkumník to chce změnit a vývojáři prý chtějí vědět, co mají dělat. Nový nepřítel nalezen.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama