Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října

Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

17. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Delší čtení ke konci Instant Articles na Facebooku. GIFy jsou teď cringe. Apple Mapy umí MHD. WhatsApp rájem spammerů. Ústav pro studium internetových idiotů. Videohry poškozují životní prostředí

Reklama

Marketing, komunikace

Apple přejmenovává Preferences na Settings a Notebook na Laptop. To první bude od nového Mac OS znamenat hodně zmatení. To druhé je s otazníkem.

Dokáže hudba ovlivnit náš mozek? Funguje Mozartův efekt? Hudba určitě pomáhá, ale přičítaný efekt je spíš jenom zbožným přáním a neověřitelný.

Novým nepřítelem ohledně dopadu na klima jsou nově počítačové hry a herní průmysl. V média se rozjela kampaň, a lze se tedy těšit na dlouhé a stupňující se pokračování.

Google přejmenoval Data Studio na Looker Studio. Součást sjednocení názvu všech BI pomůcek právě pod značku Looker. Původní Looker Google koupil v roce 2020 za 2,6 miliardy dolarů.

Microsoft přejmenuje Microsoft Office plně na Microsoft 365. Po dvou letech kdy Office 365 přejmenoval na Microsoft 365.


Bezpečnost, soukromí, právo

Malware napadá Linux, Windows i routery. Šířit se začalo v dubnu a postupně zvětšuje síť ovládacích serverů.

Bývalý bezpečnostní ředitel společnosti Uber Joe Sullivan byl shledán vinným z krytí kybernetického útoku z roku 2016. Ten se týkal více než 57 milionů lidí.

Odmítl mít zapnutou video kameru při práci na dálku, dostal vyhazov. Šel k soudu a dostal 75 000 Euro za za neoprávněné ukončení pracovního poměru.

Zjistit vaše heslo pomoci teplotních stop na displeji či klávesnici. Stačí na to v zásadě termokamera, trochu ML a zamířit. Šikovné

Toyota upozornila zákazníky, že pět let bylo 300 tisíc e-mailových adres zákazníků volně dostupných na Internetu. Na celém příběhu je nejzajímavější to, že jeden z dodavatelů služeb nahrál tyto adresy na volně přístupný GitHub. Vážně.

#TYDEN k poslouchání

Nový #TYDEN k poslouchání je tu! Minulý podcast věnovaný heslům zmiňoval dvoufaktorové ověření a ukazuje se, že jde o věc vhodnou k detailnějšímu vysvětlení. Takže tady je – Měsíc bezpečnosti? Dvoufaktorové ověření je nepostradatelné

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama