Moderní mýty a legendy: podivné kouzlo sdílené internetové kultury
i Zdroj: Wikipedia, autor Wetrorave
Sítě a Internet Článek Moderní mýty a legendy: podivné kouzlo sdílené internetové kultury

Moderní mýty a legendy: podivné kouzlo sdílené internetové kultury | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

26. 3. 2022 12:00 9

Seznam kapitol

1. Celebrity nové doby 2. Různí lidé se stejnými zájmy 3. Creepypasta 4. Backrooms: propadnutí mimo realitu 5. Sdílený strach ze zapomnění 6. Najít tu svou komunitu

Internet původně sloužil ke spojování komunit a kultur. S časem se něco změnilo a začal tvořit svoje vlastní komunity a kultury – a ty začaly vytvářet svoje vlastní legendy.

Reklama

Pokud jde o inspiraci, už dávno jsem opustil tradiční média, která jsou poměrně plytká a nenabízejí tolik prostoru, kolik si ho získávají internetové komunity. Ty fungují sice s podstatně menšími rozpočty, mají ale jenom malé bariéry pro vstup a dávají šanci velkému množství tvořivých lidí, nezřídka podstatně odvázanějších než ti, kteří tvoří pro mainstream. 

A je to vidět, alespoň pokud jde o originalitu: Počínaje kolektivně spoluvytvářenými horory přes výpravy na neobvyklá turistická místa – a konče několikahodinovými nočními procházkami po nočním Tokiu či Kyotu v dešti, nabízí internet násobně lepší, originálnější a inspirativnější produkci, než nám kdy nabídla velká média. 

Stačí, když si každý najde svoje vlastní komunity, skupiny lidí s podobnými zájmy – a najednou máte přehršle materiálu ke zkoumání. A tak je to možná lepší!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama