Na Twitteru si nejsou všichni rovni. Nejvíc je Elon Musk #TYDEN ~ 2. dubna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Na Twitteru si nejsou všichni rovni. Nejvíc je Elon Musk #TYDEN ~ 2. dubna

Na Twitteru si nejsou všichni rovni. Nejvíc je Elon Musk #TYDEN ~ 2. dubna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Konec API Twitteru a zpoplatnění „ověřeno“. Revolta proti ChatGPT. Internet Archive u soudu prohrál. Metaverse už nefrčí. TikTok přes snahy o zákaz frčí víc a víc. E3 2023 nebude.

Reklama

Marketing, komunikace

Podle nové studie, která analyzovala více než 105 tisíc variant titulků příběhů z webu Upworthy.com, příběhy s více negativními výrazy v titulku vyvolávají více kliknutí, zatímco pozitivní výrazy snižují angažovanost. (Social Media Today)

Elon Musk je nejsledovanějším účtem na Twitteru. A také nejvíce ukazovaným po zásazích do algoritmu, které ho zvýhodňují na úkor všeho. 133 milionů sledujících ho přišlo na 44 miliard dolarů. S trochou nadsázky, samozřejmě. 330 dolarů za sledě. (The Verge)

New York Times nebude platit za „ověřený“ účet ani neproplatí „ověření“ svým novinářům. Zajímavé je i to, že pouze 4 % návštěvnosti přichází z Twitteru.

E3 2023 nebude. V roce 2020 zrušil herní veletrh Covid, v 2021 se vrátil jako virtuální, ale o rok později byl také zrušen. Zrušení organizátory předcházela rušení účasti u některých větších firem. Důvody nejasně, ale s ohledem na současnou vlnu propouštění a problémy na trhu je to asi jasné. (TechRadar)

Excelentní.


Bezpečnost, soukromí, právo

Francie plánuje rozsáhle použít videokamery s umělou inteligencí pro olympijské hry v Paříži v roce 2024, čímž by se mohla stát první zemí EU, která legalizuje sledování pomocí umělé inteligence. A protože s jídlem roste chuť, bude nasazování podobně invazivních technologií jenom pokračovat. Až se stane normou. (Politico)

OpenAI nejen ukazovala cizí chaty, ale také osobní i platební informace uživatelů. Mohla za to chyba v open source knihovně, ale zkoušet to svádět na něco takového je špatně. Odpovědnost je čistě na OpenAI. Za nedostatečné testování. A ještě hůře, je tu otázka jak bezpečné jsou u OpenAI platební údaje a proč je vůbec ukládají. (Bleeping Computer)

Federální soudce rozhodl, že Internet Archive porušila autorská práva čtyř předních vydavatelů tím, že bez povolení půjčovala digitálně naskenované kopie jejich knih. (WSJ)

Twitteru unikly zdrojové kódy, objevily se na GitHubu. Twitter je nechal odstranit přes DMCA a dožaduje se identifikace uživatele FreeSpeechEnthusiast, který je tam nahrál. (BBC, CyberNews, Reuters)

Kaspersky Lab identifikovali a popsali potenciální malware ve verzích čínské nákupní aplikace Pinduoduo společnosti PDD Holdings Inc., a to několik dní poté, co ji společnost Google pozastavila ve svém obchodě s aplikacemi pro Android. (Bloomberg)

Microsoft představuje Security Copilot – nového asistenta s umělou inteligencí GPT-4. (Bleeping Computer)

Clearview nasbírali přes 30 miliard fotografií lidí. Jen Policie v USA provedla skoro jeden milion vyhledání. V Evropě i Austrálii společnost dostává pokuty v milionech dolarů, přesto stále existuje a stále sbírá fotografie a identifikace lidí z online platforem. (BBC)

Hackeři napadli desktopovou aplikaci 3CX VoIP IPBX, kterou používá více než 600 tisíc společností a více než 12 milionů uživatelů denně. Klasický útok na dodavatelský řetězec. (Bleeping Computer)

Robloxu trvala rok náprava zobrazování reklamy dětem mladším 13 let. (Games Industry)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama