Nejlepší střílečky všech dob – 1. díl (období 1991–2001)
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší střílečky všech dob – 1. díl (období 1991–2001)

Nejlepší střílečky všech dob – 1. díl (období 1991–2001) | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 2. 2015 07:00 53

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Duke Nukem, Wolfenstein 3. Doom (+Heretic, Hexen), Star Wars 4. Strife, Quake 5. Blood, Grand Theft Auto 6. Turok, Unreal
7. Tom Clancy´s Rainbow Six, Half-Life 8. Aliens Versus Predator, Counter-Strike 9. Hidden & Dangerous, Medal of Honor 10. No One Lives Forever, Serious Sam 11. Operation Flashpoint a další...

Dnes si připomeneme ty nejlepší střílečky pro PC Pamětníci si určitě rádi zavzpomínají na hry svého mládí a mladší ročníky si mohou udělat lepší představu o tom, jak se hrávalo v časech, kdy k uzdravení nestačilo přikrčit se na pár sekund za rohem, zato se však dalo sprintovat s arzenálem, na který by bylo třeba menší dodávky.

Reklama

Blood

  • hry v sérii: Blood (datadisky Plasma Pack a Cryptic Passage), Blood II: The Chosen
  • datum vydání prvního dílu: 31. května 1997
  • nejpovedenější hra v sérii: Blood

Nejlepší střílečky všech dob – 1. díl (období 1991–2001)
i Zdroj: PCTuning.cz

Blood je co do technického provedení poměrně běžná střílečka z pohledu vlastních očí. Popularitu si vydobyla početnými odkazy na horory typu Noční můra v Elm Street, Frankenstein, Pátek třináctého atd., explicitním zobrazováním násilí, velmi netradičními zbraněmi (nepřátele jste mohli napichovat vidlemi) a temnými prostředími (hřbitov, márnice, temný les, strašidelný dům) a také černým humorem, kterému opravdu nebylo vůbec nic svaté. 

Grand Theft Auto

  • hry v sérii: Grand Theft Auto (datadisky London 1969 a London 1961), Grand Theft Auto 2, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV (datadisky The Lost and Damned a The Ballad of Gay Tony) a Grand Theft Auto V
  • datum vydání prvního dílu: 14. října 1997
  • nejpovedenější hra v sérii: Grand Theft Auto 5

Nejlepší střílečky všech dob – 1. díl (období 1991–2001)
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud bych měla označit jednu hru, nebo chcete-li jednu herní sérii za vůbec nejlepší, nerozhodovala bych se ani vteřinu. Na prvním místě pro mě vždycky byla (a asi i vždycky bude) GTA.

Akční hry v otevřeném světě z nás vždy na pár týdnů či měsíců udělají gangstery a nechají nás dělat si, co se nám zlíbí. Společně s tím, jak se série GTA vyvíjí, přibývají i nejrůznější druhy zábavy. Korunu této evoluci samozřejmě nasadila nejnovější GTA V. Perfektně vypadající hra, na níž se koukáme z pohledu třetí osoby, představila rovnou tři hrdiny – Michaela, Trevora a Franklina, každého samozřejmě s jinými schopnostmi, přičemž nás mezi nimi nechává volně přepínat. Některé mise díky tomu můžeme plnit na střídačku se všemi třemi hrdiny – s jedním doletíme na místo určení, s druhým odstřelíme ochranku a s třetím pak ujedeme z místa činu. Možná to zní zbytečně složitě, ale ve skutečnosti to je ohromně zábavné.

GTA V pro počítače byla bohužel nedávno odložena. Dočkat bychom se měli 24. března. Doufejme, že tento termín je už opravdu poslední.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama