Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 1. 2015 03:00 22

Seznam kapitol

1. Návrat ke kořenům Resident Evila 2. Ze zápisníku pamětníka: hororový začátek 3. Ze zápisníku pamětníka: symbióza starého a nového 4. Hodnocení pamětníka
5. A co na to moderní hráč? 6. Co mu bude vadit? 7. Hodnocení současného hráče

Společnost Capcom uveřejnila remasterovanou verzi starého Resident Evila. Ten by měl být krásnější, zábavnější a samozřejmě i o pořádný kus hororovější. Zdali změny ve hře provedené za to stojí a zdali tvůrci dostáli svých slibů, komu se hra bude líbit, a komu naopak ne, se dočtete v naší dnešní netradičně pojaté recenzi.

Reklama

Resident Evil HD Remaster nás vrací do doby, kdy série ještě nepřáteli šetřila, ale i přesto v ní byl nedostatek nábojů.

Na začátku hry si vyberete jednu z dvojice hrdinů – kapitána Bioterrorism Security Assessment Alliance, nebo jeho sexy alternativu, agentku pro zvláštní operace Bioterrorism Security Assessment Alliance Jill Valentine.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

S vybranou hlavní postavou a dalšími členy týmu označovaného jako Alpha se o několik okamžiků později odeberete do Arklayských hor nedaleko Racoon City vyšetřit záhadné zmizení předsunuté jednotky Bravo. Zanedlouho poté, co najdete ostatky vrtulníku týmu Bravo i mrtvolu jeho pilota Kevina Dooleyho, jste krvelačnou smečkou psů zahnáni do nedalekého venkovského sídla.

Že se nacházíte na velmi nebezpečném mysteriózním místě, tušíte v podstatě už od té doby, kdy si stihnete uvědomit, že na vás bez problémů útočí psi, kteří zjevně mají smrtelné zranění. Stále ovšem netušíte, že uvnitř opuštěného venkovského sídla se budete muset postavit ještě mnohem temnějším a zákeřnějším hrůzám. Oživlými tlejícími mrtvolami sápajícími se po vaší čuni a občasnými vzteklými výpady krvelačných psů s potrhanými těly to opravdu jenom začíná.

A ve hře přitom nebudete muset překonat jenom číhající monstra, ale také svůj strach. Pokud bych zpětně měla Resident Evil HD žánrově zařadit, určitě bych zvolila něco jako „hororová 3D adventura se survival prvky“.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama