Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky | Kapitola 7

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 1. 2015 03:00 22

Seznam kapitol

1. Návrat ke kořenům Resident Evila 2. Ze zápisníku pamětníka: hororový začátek 3. Ze zápisníku pamětníka: symbióza starého a nového 4. Hodnocení pamětníka
5. A co na to moderní hráč? 6. Co mu bude vadit? 7. Hodnocení současného hráče

Společnost Capcom uveřejnila remasterovanou verzi starého Resident Evila. Ten by měl být krásnější, zábavnější a samozřejmě i o pořádný kus hororovější. Zdali změny ve hře provedené za to stojí a zdali tvůrci dostáli svých slibů, komu se hra bude líbit, a komu naopak ne, se dočtete v naší dnešní netradičně pojaté recenzi.

Reklama

Hra by měla být „hororová“, jenže to je hodně nadnesené. Kam se hrabe na takový Outlast? Lekačky jsou hodně předvídatelné, a když už dojde k nějaké nečekané situaci, atmosféru podrazí dost hnusné grafické zpracování, nebo špatně gradované napětí. Ačkoliv Resident Evil HD Remaster má i své světlé (respektive tmavé, samozřejmě) momenty, neumí je prodat. To jakákoliv, byť i průměrná hororovka z aktuální doby ji strčí do kapsy. Bohužel.

Á propos grafika hry je, jak už jsem předznamenala, opravdu podprůměrná. Věřím sice tomu, že v porovnání s grafikou původní hry prodělala dramatické změny, jenže to současnému hráči nestačí. V porovnání s grafikou aktuálních her je na tom Resident Evil HD Remaster velmi špatně, textury jsou rozmazané, objekty hranaté a nepřirozené (ale i přesto jich mohlo být více).

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednotlivým místnostem pak chybí i jakékoliv detaily (snad až na švába, který vám v jedné místnosti proběhne pod nohami), nehledě na to, že animace postav jsou přežité a mimika obličeje má celkem dvě polohy – poloha A, nemastný neslaný nic neříkající ksicht, poloha B, figurína z výlohy, která žasne, nebo se směje, nebo něco mezi tím.

Verdikt z pohledu mladého hráče: Hnusná rádoby hororová adventura se zastaralými herními principy, ve které místo vzrušení budete brzy skřípat zuby kvůli tomu, že jste se někde zasekli nebo ztratili. Rozhodně nedoporučuji.

Hodnocení z pohledu mladého hráče: 4/10

Když to vezmeme kolem a kolem

Pokud jste si přečetli dva různé pohledy na Resident HD Remaster, je vám závěrečné hodnocení hry, respektive verdikt, asi už jasný. Hru určitě doporučuji pouze hráčům, kteří původní hru hráli, nebo mají vztah k dřívější herní produkci. Tito hráči budou s dílem maximálně spokojení.

Na druhou stranu, Resident Evil HD Remaster není v žádném případě vhodný pro hráče odkojeného moderní herní produkcí, pro nějž je zastaralá i dva roky stará střílečka s vysokou produkční hodnotou. Tito hráči se ve hře brzy budou cítit ztracení. O tom že je znechutí slabé grafické zpracování a zkostnatělé herní principy, ani nemluvě.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama