Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 1. 2015 03:00 22

Seznam kapitol

1. Návrat ke kořenům Resident Evila 2. Ze zápisníku pamětníka: hororový začátek 3. Ze zápisníku pamětníka: symbióza starého a nového 4. Hodnocení pamětníka
5. A co na to moderní hráč? 6. Co mu bude vadit? 7. Hodnocení současného hráče

Společnost Capcom uveřejnila remasterovanou verzi starého Resident Evila. Ten by měl být krásnější, zábavnější a samozřejmě i o pořádný kus hororovější. Zdali změny ve hře provedené za to stojí a zdali tvůrci dostáli svých slibů, komu se hra bude líbit, a komu naopak ne, se dočtete v naší dnešní netradičně pojaté recenzi.

Reklama

Tak, a máme tu další remaster. Takovou tu sto let starou hru, u které vám vydavatelé vnucují, jak strašně moc se graficky posunula, a to i přestože se na ní stále nedá koukat, a co je ještě horší, ona se nedá ani hrát.

Resident Evil HD Remaster je zaostalá 3D adventura z prostředí Racoon City, která ztratila prakticky všechno ze svého akčního kouzla. No jen si to představte, namísto z pohledu třetí osoby hrajete z jakéhosi hybridního filmového pohledu, kdy se svou postavou (mladý týpek Chrise Redfield a jeho sexy alternativa Jill Valentine) pobíháte obrovským venkovským sídlem snad o stovce místností, a přitom se při návštěvě každé z nich na svého hrdinu díváte z docela jiného úhlu.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Tenhle ďábelský přístup vám brzy zamotá hlavu, a tak ani po dvou prošmejděných patrech nebudete moc vědět, kde se zrovna teď nacházíte. Máte sice k ruce docela obstojnou mapu, ale ta stejně problémy s orientací nikdy úplně nevyřeší.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zkrátka a dobře, celkem brzy nebudete tušit, kde se nacházíte. To se však postupně zase vyřeší, neboť po baráku budete zoufale bloudit ve snaze řešit připravené logické zádrhely, jejichž zadání není zrovna moc jasné a jejichž důležitost se tak nějak rozplyne v obrovském venkovském komplexu. Kam vyrazit dál? Co tam udělat? Hra vás v tom retru vykoupe jako voda, která vystříkla z louže po projíždějícím autě. Více než simulátor přežití by se tak dalo mluvit o simulátoru bloudění a různých nejasností. Takhle teda opravdu ne.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama