Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 1. 2015 03:00 22

Seznam kapitol

1. Návrat ke kořenům Resident Evila 2. Ze zápisníku pamětníka: hororový začátek 3. Ze zápisníku pamětníka: symbióza starého a nového 4. Hodnocení pamětníka
5. A co na to moderní hráč? 6. Co mu bude vadit? 7. Hodnocení současného hráče

Společnost Capcom uveřejnila remasterovanou verzi starého Resident Evila. Ten by měl být krásnější, zábavnější a samozřejmě i o pořádný kus hororovější. Zdali změny ve hře provedené za to stojí a zdali tvůrci dostáli svých slibů, komu se hra bude líbit, a komu naopak ne, se dočtete v naší dnešní netradičně pojaté recenzi.

Reklama

Vedle špatné orientace přichází filmový pohled ještě s jedním nešvarem. Jsou jím „akční“ pasáže. Uvozovky jsou přitom u slova „akční“ schválně. Jakmile se na vás totiž vyhrne nějaká příšera, zvednete pistoli a začnete střílet. Pistole si přitom automaticky najde svůj cíl, takže na vás je jenom korigovat vzdálenost mezi vámi a nepřítelem a pak už jen pálit naslepo. To je fakt nuda. Dobrého pocitu ze zasazeného headshotu se tedy nedočkáte, oproti tomu si však možná zanadáváte na omezené možnosti pohybu (chybí takové věci jako kotrmelce nebo řízené kroky zpět), které vás v některých chvílích vženou přímo do náruče nebezpečného bosse.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi, ale opravdu velmi krkolomné jsou i další věci. Třeba práce s předměty a inventářem. Předmětů jsou ve hře hromady, těch opravdu důležitých je sice méně, problém je ale v tom, že postava zvládne nést při sobě jen osm z nich. To znamená, že se neustále vracíte k bedně, kde necháváte ukořistěné předměty a berete si ty, co zrovna potřebujete, nebo se naopak vracíte na místa, kde jste kvůli nedostatku místa některé věci nechali.

Právě omezený inventář je společně s nepřehledností při pohybu místnostmi i celým barákem naprosto smrtelná kombinace. Budete se muset opravdu hodně soustředit na to, abyste si vybavili, kde jste potřebný předmět nechali a jak se k němu vůbec jde.

Také samotné ovládání v inventáři je jen pro silné povahy. Když chcete předmět na nějakém místě použít, dojdete k němu s postavou co nejblíže, skočíte do inventáře, zvolíte předmět a dáte „Use“. Když se předmět na dané místo nehodí, tak vám to hra napíše. Problém je, že předmět se na místě nechytne třeba i jen kvůli tomu, že u něj špatně stojíte.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle tlačítka „Use“, které je užitečné pro konzumování léčivých rostli, je další vymožeností inventáře tlačítko „Combine“. Tímto způsobem kombinujete například rostliny, z nichž vám vzniknou účinnější sušené byliny, které zaberou méně místa. Bohužel vám o této možnosti hra nedá vědět, takže na ni, třeba jako já, přijdete náhodou až u závěrečné sekvence.

Jo a pistoli (nebo později brokovnici či granátomet) si postava nepřebije automaticky a ani ji nelze přebít určeným tlačítkem během hry, ale musíte taktéž do inventáře, kde při označení zásobníku zvolíte „Use“ a pokračujete volbou pistole, kterou chcete doplnit. To je opravdu pekelné.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama