Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 1. 2015 03:00 22

Seznam kapitol

1. Návrat ke kořenům Resident Evila 2. Ze zápisníku pamětníka: hororový začátek 3. Ze zápisníku pamětníka: symbióza starého a nového 4. Hodnocení pamětníka
5. A co na to moderní hráč? 6. Co mu bude vadit? 7. Hodnocení současného hráče

Společnost Capcom uveřejnila remasterovanou verzi starého Resident Evila. Ten by měl být krásnější, zábavnější a samozřejmě i o pořádný kus hororovější. Zdali změny ve hře provedené za to stojí a zdali tvůrci dostáli svých slibů, komu se hra bude líbit, a komu naopak ne, se dočtete v naší dnešní netradičně pojaté recenzi.

Reklama

Pakliže jste se do příběhu odehrávajícím se v roce 1998 už jednou dostali, budete se tu cítit jako doma. Přibližně 7 hodin dlouhá hra je proložená několika videosekvencemi s dvěma nezbytnými zvraty v závěru hry, které nově můžete sledovat v HD rozlišení a v poměru stran 16:9. V tomto poměru stran obrazovka navíc scrolluje podle toho, v jaké pozici se vaše postava zrovna nachází, což hru hodně přibližuje dnešnímu standardu.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pakliže jste retro ultras, samozřejmě dostanete možnost zahrát si v původním poměru stran a bez scrollování. Mezi těmito dvěma možnostmi lze naštěstí i během hry kdykoliv přepínat, takže pokud se na začátku seknete ve svých preferencích, nebudete hru kvůli změně vzhledu muset pouštět znovu.

Resident Evil HD Remaster: skvělá hra pro pamětníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobné možnosti se týkají také nastavení ovládání. K dispozici je klasické ovládání á la původní hra a jakási moderní alternativa, která vám umožní lépe hrát s gamepadem (postavou můžete hýbat analogovou páčkou ve směru, jímž se chcete vydat). Oba způsoby můžete taktéž vyzkoušet během hry a bez jakýchkoliv obstrukcí nakonec zvolit ten, který vám pocitově lépe sedne do ruky.

Ačkoliv možnost libovolného přepínání grafiky a ovládání by u remasterovaných verzí her měla být standardem, k tomuto stavu jsme ještě pořád nedospěli. Právě proto tuto možnost u Resident Evil HD Remaster oceňuji, je velmi příjemná hlavně pro opravdové pamětníky a šťouraly, kteří budou hrát v poměru stran 16:9, ale na některých místech se ze zvědavosti rozhodnou nakouknout pod pokličku původní hry.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama