Rok 2023 bude rokem #AI, ať se nám to líbí či ne #TYDEN 2. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Rok 2023 bude rokem #AI, ať se nám to líbí či ne #TYDEN 2. ledna

Rok 2023 bude rokem #AI, ať se nám to líbí či ne #TYDEN 2. ledna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

2. 1. 2023 07:00 4

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Co fediverse (ne)řeší. Dát počítač do servisu? Opatrně, některé servisáky vaše data zajímají. Důvěřovat kódu od #AI? Odpovědi ChatGPT mohou být hrozbou pro Google. Nejlepší kuchyně světa? Objem obchodů s NFT klesl. Musk šetří za každou cenu. TikTokový hack pro flekaté prádlo ze sušičky a možná i zapálený byt. Rok 2022 byl rokem linuxu na desktopu

Reklama

Marketing, komunikace

Twitter nově ukazuje počty zhlédnutí u příspěvků. Metrika, která neříká vůbec nic, ale Musk ji evidentně miluje. Doposud tato informace byla dostupná pouze vlastníkovi účtu (po aktivaci Twitter Analytics). Vedlejší efekt novinky bude i to, že se ukáže jak velké množství účtu se neukazuje vůbec nikomu. A také jak nízká úroveň zapojení u tweetů je.

Výjimečné vysoké. Běžné číslo je tak od 75 do 150. Účet má 802 sledujících.
i Zdroj: PCTuning.cz
Výjimečné vysoké. Běžné číslo je tak od 75 do 150. Účet má 802 sledujících.

Výjimečné vysoké. Běžné číslo je tak od 75 do 150. 
Účet má 802 sledujících.

Nejlepší kuchyně světa? Česko na dvacátém sedmém místě.  Více v AWARDS 2022 World's Best Cuisines a u Česka najdete nejlepší restaurace v podobě Café Imperial, U Kroka, Naše Maso, V Zátiší, Café Louvre či EMA Espresso Bar. Což asi vcelku osvětluje, jak vážně ten žebříček brát.

Vyhledávání v Google na „Jew“ (Žid) vracelo dost hanlivou definici z Oxford Languages. Už nevrací, takže nejspíš ručně zasáhli a nastavili jiný výběr.

Jedna z taktik PR pro vypouštění špatných zpráv je pustit je současně s nějakou významnou událostí. Média se věnují něčemu jinému a vyděláte na tom. Meta to podle všeho dělá

Mohlo by se hodit: Nejvlivnější influenceři pro rok 2023 *[Napříč kategoriemi]  a  Top 50 nejvlivnějších PPCčkářů

Jedno velmi povedené PF 2023.


Bezpečnost, soukromí, právo

Twitter zrušil pomoc lidem uvažujícím o sebevraždě. Reuters na to upozornili, Twiter nejprve tvrdil, že pracují na změně a následně funkčnost vrátil zpět. 

Na TikToku je hitem „hack“ pro voňavé prádlo ze sušičky. Má ale zásadní problém. Můžete ji podpálit a s ní i celý dům či byt.

Twitter je v EU cílem vyšetřování pro únik dat 5,2 milionu uživatelů. Jejich údaje se objevily na internetu v listopadu.  V systému měl díru, která umožňovala získávat informace o uživateli podle telefonního čísla či e-mailu.

3,5 milionu IP kamer je otevřeno komukoliv, většina v USA. Nepřekvapí, že převládají (3,3 milionu) ty od čínské Hikvision a uživatelé při instalaci velmi často ponechávají výchozí heslo. 

Na prodej jsou data více než 400 milionů uživatelů Twitteru. Názvy účtů, e-maily. telefonní čísla, to vše za 50 tisíc dolarů.  Zdrojem má být získání z Twitteru s pomocí „neznámé zranitelnosti“. 

Děravý anti-spam plugin pro WordPress. Nepříjemné je, že jde o PHP Object injection. Poslední verze by už měla být opravená.

Biometrická zařízení koupená na eBay obsahují citlivá data americké armády. Jedno koupené na armádní aukci a kupující vůbec nevěděl, že na paměťové kartě jsou data. Kartu přitom bylo možné odstranit či zničit.

Indie se stává velmocí v podvodných voláních, jen v USA šlo v roce 2022 o 10 miliard dolarů způsobených škod a šmejdí cílí na lidí nad šedesát let

Jak nenaletět podvodníkům, když něco prodáváte přes Internet. Co nikdy nedělat. Včetně jednoduché infografiky. To proto, že je to doslova epidemie. Poslechněte si i starší podcast Phishing, rhybaření a jak lidé přicházejí o peníze z účtu či účty na Facebooku,

Jak nenaletět podvodníkům, když něco prodáváte přes Internet. Co nikdy nedělat.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jak nenaletět podvodníkům, když něco prodáváte přes Internet. Co nikdy nedělat.

Hack LastPass ještě dlouho bude plnit média. Ve What’s in a PR statement: LastPass breach explained se nato dívají z pohledu PR. A tam je to jasné, tomu co firmy sděluji o hacku, nesmíte moc věřit. 

BTC.com hacknuto na počátku prosince, útočníci si odnesli kryptoměny za 3 miliony dolarů.

Chytré reproduktory Google Home bylo možné odposlouchávat. 🔀 

Google zpřístupnil novou možnost odvolání se pro účty zablokované pro detekci dětské nahoty. Může to vrátit účet i někomu, kdo si na Google nahrál vlastní „nahé tancující dítě“ a netušil, že mu za to Google zablokuje účet.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama