Šmelina v časech hojnosti aneb proč si nekoupíme hezké věci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Šmelina v časech hojnosti aneb proč si nekoupíme hezké věci

Šmelina v časech hojnosti aneb proč si nekoupíme hezké věci | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

5. 12. 2020 03:00 58

Seznam kapitol

1. Fronta na Playstation 2. Investiční kecky 3. Dobrý kraj, dobří lidé 4. a jejich bídné poddruhy 5. Kdo chtěl víc, nemá nic. 6. Bez papírů, bez nároku

Konzole nejsou, grafiky nejsou. Nic není. Proč nemůžeme mít pěkné a výhodné věci? Je to jen problém výrobců, že podcenili poptávku a zanedbali přípravu na uvedení nové generace produktů? Ne, ukazuje se, že za spoustu nedostupnosti mohou překupníci, novodobí veksláci, kteří jedou až v průmyslovém rozsahu.

Reklama

Za své peníze ale nemusíte dostat vůbec nic. Známý mi poslal ohromující emailovou komunikaci s pánem, který mu nabídl poštou AMD Radeon RX 6800XT za 14000 Kč. To je cena srovnatelná s tím, co vám nabídne běžný eshop, zatímco hodní lidé z Aukra si o ni řeknou tak zhruba dvojnásobek. Stačí poslat peníze – a pán pošle kartu!

Šmelina v časech hojnosti aneb proč si nekoupíme hezké věci
i Zdroj: PCTuning.cz

Dobře, kdo by nekoupil RX 6800XT za 14000? Známý by ho koupil rád, ale taky by ho rád viděl. Je možné se s pánem sejít a kartu koupit osobně? Ne, bohužel, to možné není. Jenom poštou a až poté, co mu peníze převede na účet. Dobrá tedy – je možné, že by pán poslal fotky té karty? Ne, to taky není možné, protože pán není doma. Dobrá tedy – tak tedy počkejme, až pán doma bude a kartu nafotí.

Pán fotku karty vskutku poslal – poslal přesně tuto fotku:

Což je trochu problém, protože jde o fotku z recenze na RX 6800XT z webu TechPowerUp.

No, tak na to známý upozornil a zeptal se, zda by pán nebyl ochoten vyfotit tu skutečnou kartu – a poslat mu její reálnou fotku. Pán na to odpověděl, že teď reálné foto nemá, ale klidně mu pošle reálné foto své občanky. Známý foto občanky nechtěl, protože občanek se každý rok ztratí hodně, že ano. A protože na reálné fotce reálné karty trval, z obchodu sešlo – on totiž není dnešní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama