Sociální sítě potlačují média. Další vlna propouštění v USA #TYDEN 23. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Sociální sítě potlačují média. Další vlna propouštění v USA #TYDEN 23. října

Sociální sítě potlačují média. Další vlna propouštění v USA #TYDEN 23. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

23. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Kompletní návod pro DALL·E 3. Brave opět dělá co nemá. Český Wired odstartuje v listopadu. GPT4V už i v Evropě. Netflix zdražuje, včas, než zjistíme, že nejsou nové filmy ani seriály.

Reklama

Marketing, komunikace

Jak Brad Smith, který se v roce 2002 stal nejvyšším právním zástupcem společnosti Microsoft, využil k uzavření obchodu se společností Activision právní, politickou a vlivovou mašinérii, která stála více než 1 miliardu dolarů ročně. (FT)

Někteří influenceři a generální ředitelé přenášejí své značky na LinkedIn, láká je menší konkurence mezi tvůrci, oddaná uživatelská základna a bezpečnější atmosféra než na X. Z bláta do louže, bez placení mizivý dosah, tvrdě potlačované příspěvky s odkazy, platforma je bez účtu ani neukazuje příspěvky. A nedostatečný počet aktivních uživatelů. (FT)

Společnost Comcast odolává výzvě skupiny reklamního průmyslu, aby změnila svůj únorový postoj k označení své sítě Xfinity jako „10G“. Je to celé jen víc a víc trapné, nutno dodat. (Ars Technica)

Izrael plánuje bojkotovat největší evropskou technologickou konferenci Web Summit poté, co spoluzakladatel akce obvinil Izrael z válečných zločinů, a mnoho technologických společností se z ní stáhlo. (The Telegraph)

Po spuštění funkce na Instagramu a WhatsAppu plánuje Meta v nadcházejících týdnech spustit vysílací kanály podobné Telegramu na Facebooku a Messengeru. (TechCrunch)

Co mohou sociální média bez reklam znamenat pro obchodníky a inzerenty. Podle agenturních manažerů by to sice pro platformy mohlo znamenat alternativní zdroj příjmů, ale zároveň by to mohlo znamenat problémy pro malé podniky a začínající firmy, které jsou závislé na reklamě cílené na sociální média. (DigiDay)


Bezpečnost, soukromí, právo

Škodlivá reklama hostovaná Google vede na falešnou stránku Keepass, která vypadá jako pravá. A připomeňme si, že Google ověřil inzerenta a následně také schválil reklamu, která obsahovala falešnou napodobující adresu vedoucí na web s falešným certifikátem napodobujícím Keepass. (ArsTechnica)

Škodlivé reklamy na Notepad++ Google se měsíce vyhýbaly detekci. Nová kampaň ve vyhledávači Google se zaměřuje na uživatele, kteří chtějí stáhnout populární textový editor Notepad++, a využívá pokročilé techniky, aby se vyhnula detekci a analýze. (Bleeping Computer)

S tím, jak se v USA otevírají doly na bitcoiny napojené na Čínu, vznášejí úředníci obavy o národní bezpečnost, například v případě dolu ve Wyomingu, který se nachází v blízkosti základny jaderných raket. (New York Times)

GPT-4V, nový režim systému GPT-4, který umožňuje uživatelům nahrávat obrázky jako součást konverzací, umožňuje útoky typu prompt injection podle pokynů v obrázcích. (Simon Willison, Roboflow, WinBuzzer)

Chyba HTTP/2 Rapid Reset, která byla zneužita k rekordním útokům DDoS, vyžaduje záplatování každého webového serveru, než bude možné problém odstranit. (Wired)

Austrálie udělila společnosti X pokutu ~384 tisíc dolarů a varovala Google poté, co společnosti neposkytly dostatek informací o svém úsilí v boji proti CSAM , přestože to zákon vyžaduje. CSAM je označený pro dětskou pornografii (child sexual abuse materials) (New York Times)

TikTok potvrzuje, že se u Tribunálu EU odvolala proti pokutě 345 milionů eur, kterou jí od září uložily regulační orgány EU za ochranu soukromí teenagerů, a na místní úrovni napadá také příkaz Irska. (Bloomberg)

Cisco uvádí, že chyba nultého dne v jejím softwaru IOS XE je zneužívána ve volné přírodě přinejmenším od 18. září. Shodan ukazuje, že by mohlo být zasaženo až 80 000 zařízení. (Ars Technica)

Podle odborníků dezinformace z „ověřených“ pseudoOSINT účtů na X, vedené snahou o zisk a angažovanost, ničí izraelsko-palestinský informační ekosystém. (404)

Chainalysis tvrdí, že nedávné zprávy médií o údajném využívání kryptografických technologií teroristickými organizacemi mohou být nadhodnocené a využívat „chybné analýzy“. (The Block)

23andMe uvádí, že prověřuje další možný únik dat. Hacker, který se zasloužil o poslední únik dat společnosti 23andMe, tvrdí, že získal další množství genetických informací. (The Verge)

Exkluzivní: Technologický miliardář Peter Thiel byl informátorem FBI, tvrdí Insider. Jak zjistil Insider, v létě 2021 začal Thiel poskytovat informace jako „důvěrný lidský zdroj“ (CHS) Johnathanu Bumovi, agentovi FBI z Los Angeles, který se specializuje na vyšetřování politické korupce a zahraničních vlivových kampaní. (Insider)

Techniky společností Best Buy, Mobile Klinik, Canada Computers a dalších jsme přistihli, jak slídí v našich osobních zařízeních. Vyšetřování na tržišti zaznamenalo techniky, kteří nahlíželi do osobních fotografií, historie prohlížeče (CBC)

Dnes jsem podal formální stížnost na YouTube u irské komise pro ochranu údajů kvůli nezákonnému nasazení technologií pro detekci adblocku na základě toho, že takové nasazení vyžaduje souhlas podle čl. 5 odst. 3 směrnice 2002/58/ES. (That Privacy Guy)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama