iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října

iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

9. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Podvodníci se vydávají za České dráhy. Řítíme se do krize datových center. Netflix zdražující. Twitter pokračuje v likvidací médií, odkazy se nezobrazují.

Reklama

Roční jízdenka ČD za 47 korun. Podvodníci na sítích nyní po celebritách sází na dopravu. Organizovaný zločin kde na sítích pod příspěvky jede i silná podpora fake účtů a zloději Meta platí za reklamu. Takže od Meta nečekejte, že by kdy rychle zakročila. (Z Dopravy)

Kopie státního webu prodává dálniční známky dráž. Legální, připouští úřad. Česko je něco jako Kocourkov a zároveň země neomezených možností. (iDnes)

Řítíme se do krize datových center. Používáme více dat než kdykoli předtím a centra se potýkají s problémy. (FT)


Internet, webdesign

Ředitelé 20 evropských telekomunikačních společností včetně BT, Telekomu a Telefóniky v otevřeném dopise žádají EU, aby přiměla velké technologické firmy platit „spravedlivý podíl“ za využívání jejich sítí. Stále je ten zničující nápad nepustil. Bohužel. (FT)

Čestmír Strakatý odchází z Reflexu, opouští Prostor X. Moderátor se chce plně věnovat svému podcastu, zvýší frekvenci na dva rozhovory týdně. (Médiář)

Netflix plánuje zvýšit cenu své služby bez reklam několik měsíců po skončení stávky hollywoodských herců, pravděpodobně začne od USA a Kanady. (WSJ)

Největším vydavatelem na Facebooku je v současnosti nigerijský digitální bulvár Legit. Ten rostl celé léto a v srpnu porazil The Daily Mail, který byl dříve nejlepším vydavatelem na Facebooku. Tento odklon od amerických médií je ještě výraznější, pokud se podíváte na jednotlivé zpravodajské články. (Garbage Day)

USA proti Googlu: v letech 2018 a 2019 se Apple a DuckDuckGo bavili o výchozím vyhledávači v soukromém režimu Safari. Jeden z vedoucích pracovníků Applu řekl, že je to „pravděpodobně špatný nápad“. (Bloomberg)

Návyková, absurdně levná a kontroverzní: vzestup čínské aplikace Temu. Raketový růst Temu – a její astronomický marketingový rozpočet – nutí odborníky ptát se, zda je její obchodní model udržitelný. (Guardian)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇 A ty „zdejší“:


Hardware

Apple tvrdí, že modely iPhone 15 mohou být "teplejší, než se očekávalo", a to kvůli několika faktorům, jako je chyba systému iOS 17, aktualizaci Instagramu či dalších aplikací třetích stran. Hardware za to prý nemůže. (CNET)

  • Apple vydává iOS 17.0.3, který "řeší problém, který může způsobit teplejší chod iPhonu, než se očekávalo", a iPadOS 17.0.3 (Mac Rumors)

Měli byste upgradovat na nový iPhone 15 nebo 15 Pro? (WSJ)

Recenze Microsoft Surface Laptop Studio 2 : pěkná konstrukce se 120Hz displejem, adaptivním touchpadem a unikátním pantem, ale krátká výdrž baterie a cena 2 000 USD (The Verge)

Samsung oznamuje 6,4" Galaxy S23 FE za 600 USD, 10,9" Galaxy Tab S9 FE za 450 USD, 12,4" Galaxy Tab S9 FE+ za 700 USD a Galaxy Buds FE za 100 USD. (XDA Developers)

Google oznamuje Pixel 8 Pro s 6,7palcovým LTPO displejem, 50Mpx snímačem hlavního fotoaparátu a 48Mpx snímači pro ultra širokoúhlý záběr a teleobjektiv a dalšími funkcemi za cenu od 999 dolarů (The Verge)

Samsung představuje přívěsek Galaxy SmartTag2. V České republice bude přívěsek Galaxy SmartTag2 dostupný od 5. října 2023 v černé a bílé barvě a doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 999 Kč (tisková zpráva)

Raspberry Pi 5. Počítač se vším všudy. Optimalizovaný. S 2-3× vyšší rychlostí než předchozí generace a s křemíkem navrženým přímo ve firmě pro nejlepší možný výkon. (Raspberry)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama