Tablety s Androidem a Bay Trail: přeborníci v poměru cena/výkon
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Tablety s Androidem a Bay Trail: přeborníci v poměru cena/výkon

Tablety s Androidem a Bay Trail: přeborníci v poměru cena/výkon | Kapitola 4

Marek Vacovský

Marek Vacovský

1. 7. 2015 03:00 14

Seznam kapitol

1. Úvodní srovnání 2. Acer Iconia Tab 8 – Kvalita zpracování, design a obsah balení 3. Acer Iconia Tab 8 – Zvuk a displej 4. Acer Iconia Tab 8 – Prostředí a dojmy z používání 5. Asus MeMO Pad 8 ME181CX – Kvalita zpracování, design a obsah balení 6. Asus MeMO Pad 8 ME181CX – Zvuk a displej 7. Asus MeMO Pad 8 ME181CX – Prostředí a dojmy z používání
8. Lenovo Tab S8-50 – Kvalita zpracování, design a obsah balení 9. Lenovo Tab S8-50 – Zvuk a displej 10. Lenovo Tab S8-50 – Prostředí a dojmy z používání 11. Srovnání fotoaparátů 12. Srování výkonu 13. Volná paměť, výdrž, nabíjení 14. Zhodnocení a závěr

Poté, co jsme v posledních testech věnovali tabletům s Windows, se opět navracíme k Androidu. Na paškál jsme si tentokrát vzali tolik oblíbenou střední třídu. Zaměřili jsme se konkrétně na tablety s procesorem Bay Trail od Aceru, Asusu a Lenova. Jak si vedly a který za danou cenu nabízí nejlepší výbavu? 

Reklama

Prostředí v tabletu samozřejmě zajišťuje Android, bohužel však ještě ve starší verzi 4.4.2 KitKat a o aktualizaci na Lollipop v současné době informace nejsou. Starší verze Androidu však není překážkou pro pohodlné používání tabletu. Prostředí je totiž stabilní i díky tomu, že jej Acer ponechal čisté bez značných grafických nadstaveb.

Tablety s Androidem a Bay Trail: přeborníci v poměru cena/výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Detailně se zabývat samotným prostředím nemá příliš velký smysl – jedná se totiž o čistý Android. K dispozici máte celkem pět ploch (jejich počet nelze regulovat a procházení jimi není cyklické) i dvě výsuvné lišty (jedna, kde se shromažďují notifikace, druhá pro rychlé přepínače, jako jsou například Wi-Fi, Bluetooth nebo jas). Samozřejmě nechybí menu, možnost sdružovat aplikace do složek, ani možnost přidávat widgety nebo si upravit prostředí přesně svým potřebám.

Tablety s Androidem a Bay Trail: přeborníci v poměru cena/výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Zastavíme se ale u aplikací, které Acer předinstaloval – v nabídce tak najdete například OfficeSuite Pro, ovšem pouze ve zkušební (90denní) verzi. Pokud chcete tedy dokumenty upravovat a vytvářet i po uplynutí této doby, budete muset aplikaci zakoupit, nebo se poohlédnout po jiné alternativě. Dále ve výbavě najdeme aplikaci audible, která nabízí knihy v audioformě (opět pouze ve zkušební 30denní verzi zdarma). Mezi další aplikační výbavu patří Booking.com, což je aplikace, která vás však pouze odkáže na internetové stránky, kde si můžete rezervovat hotel nebo dovolenou. Všimnout si také můžete sestavy aplikací přímo od Aceru – jedná se o abDocs, abFiles, abMusic, abPhoto a abVideo. Všechny aplikace můžete používat po přihlášení se pomocí vašeho Acer ID a slouží ke sdílení formátů, které mají jednotlivé aplikace v názvu.

Tablety s Androidem a Bay Trail: přeborníci v poměru cena/výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Prostředí se celkově Aceru povedlo – díky spojení výkonného hardwaru a dobré optimalizace se totiž můžete těšit na stabilní prostředí i rychlé reakce. Nevšimli jsme si ani menších zadrhnutí. V tomto ohledu nemá Acer vůbec žádný problém. Jako bonus lze navíc považovat přítomnost vychytané funkce TouchMeWakeUp, kdy můžete tablet z režimu spánku probudit podržením oběma palci na stranách, případně přiložením pěti prstů na obrazovku. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama