Threads je venku, v EU ale ne. Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty  #TYDEN 10. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Threads je venku, v EU ale ne. Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty #TYDEN 10. července

Threads je venku, v EU ale ne. Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty #TYDEN 10. července | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

10. 7. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Meta Threads, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Záplava podivných reklam „čtyřpísmenkových“ e-shopů. Přestaňte používat Google Analytics. Nevěřte titulkům. Tedy tomu našemu ano, opravdu výjimečně odemčeno pro všechny.

Reklama

Umělá inteligence

Google aktualizuje své zásady ochrany osobních údajů a uvádí, že společnost může používat „veřejně dostupné informace“ k trénování svých modelů umělé inteligence a vytváření produktů, jako je Translate a Bard. (Gizmodo)

Tisíce umělců, kteří před lety podepsali svá hlasová práva na dobu neurčitou, jsou nuceni soutěžit s verzemi svých hlasů naklonovaných umělou inteligencí . (Financial Times)

OpenAI dočasně vypnula betaverzi funkce Browse with Bing z ChatGPT Plus poté, co uživatelé zjistili, že vyžádání URL jim umožňuje obejít některé paywally. Nutno dodat, že tato funkčnost byla i poměrně zásadně problematická a poruchová. Nedokázala načítat URL a selhání v řadě případů vedlo k přerušení generování, včetně přepínání do jiných jazyků a dalších podivností. (Windows Central)

OpenAI oznámila dostupnost pluginu Code Interpreter pro všechny uživatele služby ChatGPT Plus. Podívejte se na jeden ze způsobů, jak jej můžete využít pro SEO (Search Engine Journal)

Webové stránky plné textů generovaných umělou inteligencí tahají peníze z programatické reklamy. Více než 140 značek inzeruje na webech s nekvalitním obsahem – a tento problém rychle roste. (MIT Technology Review)

Firmy zabývající se AI by měly jít do vězení za vytváření falešných lidí, říká Yuval Noah Harari. Autor knihy Sapiens na summitu v Ženevě prohlásil, že šíření falešných lidí na sociálních sítích může vést ke zhroucení demokracie. (The Guardian)

Roboti s AI na konferenci OSN prohlásili, že by mohli řídit svět. Ale říká to Sophia, tedy loutka bez umělé inteligence, vždy ovládaná a reprodukující to, co říká operátor. Takže klasicky dobře zvládnuté PR. Stačí vypustit obvyklé kontroverzní a hloupé téma a rázem se objeví rovnou v titulcích. (RTE)

Nevěřte titulkům: ChatGPT poprvé ztrácí uživatele, což otřásá vírou v revoluci AI. Počet návštěvníků webových stránek ChatGPT se v červnu celosvětově snížil o 10 procent. Vyvozovat z toho „otřesení vírou“ a „ztrátu uživatelů“ je selhání novinařiny. Červen přináší poklesy návštěvnosti webu, stejně jako další letní měsíce. ChatGPT se navíc využívá přes API a v mobilních aplikacích, na web chodí jen část uživatelů. Co navíc, jde o odhad Similarwebu, takže to vůbec nemusí být pravda. (Washington Post, reddit, Similarweb)

Chatboti Einstein a Musk přiměly miliony lidí stáhnout si Character.AI. Character.AI je aplikace, která používá LLM AI ke čtení obrovského množství textu a reaguje na výzvy pomocí těchto informací. Kdokoli si na webu může vytvořit postavu, která může být smyšlená nebo založená na skutečných lidech, mrtvých či živých. (Bloomberg. Mashable)

Obecná umělá inteligence zůstává navzdory rozmachu LLM vzdáleným snem, říká Dr Andrea Martin. ChatGPT i AI od Google prošly (Turingovým) testem, ale používat to jako důkaz myslících počítačů je „strašně špatný výklad Turinga“, dodává Martin. (The Register)

Pohled na asistenční aplikace, jako jsou Be My Eyes a Ask Envision, které integrují GPT-4, aby zrakově postiženým uživatelům poskytly více vizuálních informací o okolním světě. (Wired)


Software

Všeobecná dostupnost rozhraní GPT-4 API a vyřazení starších modelů v rozhraní Completions API. Rozhraní GPT-3.5 Turbo, DALL-E a Whisper API jsou rovněž všeobecně dostupná a vydáváme plán vyřazení starších modelů rozhraní Completions API, které budou vyřazeny na začátku roku 2024. (OpenAI)

Open source s vulgarismy v komentářích je statisticky lepší než kód bez nich. Studie oživuje dlouholetou debatu, která rozděluje počítačovou komunitu. Někteří naznačují, že tato praxe je ukazatelem stavu nebo prostředí vývojáře, jiní se však domnívají, že jde o neškodná slova, která vyjadřují spokojenost vývojáře s jeho kreativitou. (From Linux)

Druhý výlet do minulosti: Grafické rozhraní Xerox Smalltalk-80 bylo podivné (Cllin Donnell)


Mobilní aplikace

TikTok spouští v Indonésii a Brazílii samostatnou hudební streamovací službu TikTok Music, která nabízí katalogy UMG, WMG a Sony Music. (Music Business Worldwide)

Pixel Fold vydržel čtyři dny. Jako problém se ukázalo to, že při zavření se displeje skoro dotýkají a pokud tam necháte nějaké smetí, tak poškodí displej. (Ars Technica)

Nezapomeňte, už 19. července: Google vypíná archiv alb (Cord Cutters News)


Hry

Blizzard odhalil 1. sezónu Diablo IV. Dorazí tento měsíc a sběrem srdcí přinese enormní posílení vašich postav (Hrej)

Ano, jak jinak. Macron po několika dnech ničení obviňuje známého strašáka: videohry. Co na tom, že už mnoho let víme, že videohry násilníky nevychovávají ani násilí nevyvolávají. (NPR)

Porovnání Diablo 1, Diablo 2, Diablo 3 a Diablo 4. Cesta časem od roku 1997 do dneška. Místy neuvěřitelné. (YouTube)

Nová nejprodávanější hra ve službě Steam se jmenuje BattleBit Remastered a vytvořili ji tři lidé. Multiplayerová střílečka z vlastního pohledu za 15 dolarů s grafikou, která vypadá jako Roblox. Navzdory jednoduché prezentaci si hráči BattleBit Remastered pochvalují pro jeho plynulou hratelnost a bohatý obsah, který je v kontrastu s nedávnými střílečkami od velkých vydavatelů. (TechSpot)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama