Threads je venku, v EU ale ne. Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty  #TYDEN 10. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Threads je venku, v EU ale ne. Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty #TYDEN 10. července

Threads je venku, v EU ale ne. Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty #TYDEN 10. července | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

10. 7. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Meta Threads, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Záplava podivných reklam „čtyřpísmenkových“ e-shopů. Přestaňte používat Google Analytics. Nevěřte titulkům. Tedy tomu našemu ano, opravdu výjimečně odemčeno pro všechny.

Reklama

Marketing, komunikace

Nejvyšší soud EU rozhodl, že Facebook musí před zasíláním personalizovaných reklam získat souhlas uživatele. Rozhodnutí dost zásadně ohrožuje inzertní byznys Facebooku v Evropě. (WSJ)

Mark Zuckerberg sdílel rodinnou fotografii, na které jsou tváře jeho dvou dcer zakryté emoji. Několik komentátorů obvinilo generálního ředitele společnosti Meta z pokrytectví. (Insider)

Proč zákazníci nechtějí chatovací roboty. Užitečné čtení, které ale neznamená, že by chatbot byl zela špatný nápad. (Creative Good)

Google aktualizuje logo Androidu s 3D hlavou robota a novým slovním znakem. (9to5Google)

Ano, je tu další nové logo Google, které vás zmate. (Creative Blog)

Bují obchod s pozitivními recenzemi zaměstnavatelů, stejně tak jako placení za “odstraňování” těch nepříznivých. Není divu, nejlepší recenze zaměstnavatelů na webech, jako je Glassdoor a Google, mohou získat tisíce zobrazení měsíčně a jsou hlavním faktorem vnímání značky. (Care Fair)


Bezpečnost, soukromí, právo

Nová politika společnosti Red Hat týkající se zdrojového kódu neporušuje samotnou licenci GPL, ale ztěžuje ověřování dodržování licence GPL, což rozzlobilo komunitu open-source (Ars Technica)

Anonymous Sudan na Telegramu prohlásili, že prodává data uživatelů společnosti Microsoft. Microsoft uvedl, že neexistují žádné důkazy o tom, že by došlo k přístupu k uživatelským údajům nebo k jejich ohrožení. (Cybernews)

Ředitel MediaWise Poynter Institute tvrdí, že komunitní poznámky Twitteru většinou selhávají v boji proti dezinformacím, protože vyžadují „meziideologickou dohodu o pravdě“. Snaha vyřešit „problém neobjektivních ověřovatelů faktů“ nechala většinu poznámek neviditelných veřejností. (Poynter)

Zranitelnost pluginu WordPress Ultimate Member umožňuje úplné převzetí webu. Jde přitom o plugin s více než 200 000 aktivními instalacemi a napadení je velmi snadné. (Search Engine Journal, WPScan)

Twitter hrozí Meta právními kroky kvůli Threads a obviňuje ji z toho, že přetáhla bývalé zaměstnance, aby vytvořila „napodobeninu“ aplikace. (Semafor)

Zoro.to: největší pirátská stránka na světě náhle „převzata“ & rebrandovaná. S více než 205 miliony návštěv měsíčně je Zoro.to téměř jistě největší pirátskou stránkou na světě. (Torrent Freak)

Brave se snaží omezit praktiky webových stránek, které skenují návštěvníky. Umožní uživatelům zvolit, které stránky mohou přistupovat k místním síťovým zdrojům. (Ars Technica)

Hudební vydavatelství žalují Twitter o 250 milionů dolarů, protože jeho pověst je v troskách. Twitter čelí další žalobě. Sedmnáct hudebních vydavatelství zastupujících Beyoncé, Taylor Swift a další tvrdí, že došlo k závažnému porušení autorských práv. (Gizmodo)

MITRE: 25 nejnebezpečnějších slabin softwaru v roce 2023: Jste v ohrožení? (Hacker News)

Tvůrce hry Pokémon Go, společnost Niantic, je v žalobě obviněn ze „systémové sexuální zaujatosti“. Bývalá zaměstnankyně společnosti podala v pátek žalobu, v níž tvrdí, že společnosti znehodnotila práci zaměstnankyň a barevných žen a odepřela jim stejnou mzdu. (The Verge)

Zranitelnost Microsoft Teams umožňuje útočníkům obejít bezpečnostní kontroly a umístit do cílových systémů malware. (Jumpsec)

Microsoft varuje, že zařízení s operačním systémem Linux a internetem věcí (IoT) vystavená internetu jsou v rámci nedávno zaznamenané cryptojacking kampaně napadána útoky hrubou silou. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama