To nejlepší z E3: Mafia 3, Battlefield 1, South Park a další
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z E3: Mafia 3, Battlefield 1, South Park a další

To nejlepší z E3: Mafia 3, Battlefield 1, South Park a další | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

20. 6. 2016 03:00 11

Seznam kapitol

1. E3 není, co bývala 2. Záznam konferencí 3. Nové herní konzole 4. Překvapení i očekávané nové hry
5. Střílečky i český otisk 6. Něco málo od Bethesdy 7. Ověrená hratelnost a nové světy 8. Trojlístek od Microsoftu

Královna elektronické zábavy se minulý týden přehnala přes Los Angeles a představila nám velkou spoustu zajímavých (staro)nových her a herních konzolí. V tomto článku získáte přehled o těch nejlepších kouscích, které byly na E3 k vidění. Pokud chcete vědět, na co se máte v nacházejících měsících či letech těšit, pokračujte ve čtení!

Reklama

PlayStation VR/Projekt Morfeus

Vedle zajímavých herních novinek, jako je God of War 4, Resident Evil 7 (demo je dostupné v PS Storu pro všechny předplatitele PS Plus) nebo Days Gone si společnost Sony na E3 přivezla finální verzi svojí virtuální reality Projekt Morfeus nebo-li PlayStation VR.

PlayStation VR má 5,7palcový OLED displej rozdělený na dva obrazy s rozlišením 960×1080 pixelů. Headset obsahuje několik senzorů, díky nimž lze určit pohyb uživatele a prostřednictvím zobrazování různých obrazů pro každé oko na displeji vytvořit dojem virtuální reality.

K ovládání her na PlayStation VR poslouží klasický PS ovladač. Zajímavé jsou spekulace o tom, že PlayStation VR bude možné připojit i ke klasickým počítačům. To by mohlo vzít vítr z plachet společnostem jako je HTC a jejímu HTC Vive, ale třeba i Oculus Rift, neboť tyto headsety jsou o poznání dražší.

PlayStation VR se začne prodávat ve čtvrtek 13.října a to i v České republice. Prodejní cena činí 399 dolarů (přibližně 9600 korun) plus daň a další prodejní náklady. Odhadovaná cena v obchodech by se tak měla pohybovat okolo 11 tisíc korun.

To nejlepší z E3: Mafia 3, Battlefield 1, South Park a další
i Zdroj: PCTuning.cz

Xbox One S

Ačkoliv Sony ještě před E3 potvrdila, že skutečně pracuje na výkonnější herní konzoli, připravovaný prototyp si na výstavu nepřivezla. Microsoft byl v tomto směru o něco čilejší, neboť představil nejen zmenšenou verzi Xboxu One s názvem Xbox One S, ale také zajímavě vypadající projekt Scorpio.

Konzole Xbox One S je o 40 % menší verze herní konzole Xbox One, která by měla být – díky uvolnění části výkonu vyhrazeného pouze pro potřeby operačního systému a díky pravděpodobnému vylepšení procesoru a grafického čipu – zároveň i o něco výkonnější a zvládnout tak přehrávat třeba i filmy ve 4K rozlišení nebo s HDR obrazem.

Xbox One S bude dostupný ve dvou verzích – s 1TB diskem za cenu 299 dolarů (cca 7200 korun) a se 2TB uložištěm za cenu 349 dolarů (cca 8400 korun), což je velmi milé překvapení. Pokud vás zmenšená verze Xboxu One zaujala, budete si muset počkat do srpna, kdy se na pulty obchodů dostanou první kusy. Zdali pro nákup Xboxu One S budete muset využít zahraničních prodejců, nebo se konzole dostane i na pulty tuzemských obchodů, však Microsoft neprozradil.

To nejlepší z E3: Mafia 3, Battlefield 1, South Park a další
i Zdroj: PCTuning.cz

Scorpio

Herní konzole Scorpio by podle slov Microsoftu měla být „nejvýkonnější herní konzolí všech dob“. Její výkon by měl dosahovat hodnoty asi 6 TFLOPS. Takový výkon by měl umožnit pohodlné hraní ve 4K rozlišení, přesné specifikace však Microsoft neprozradil. Spokojit jsme se museli pouze s fotografií čipu, který tento výkon údajně zajišťuje.

Důvod navýšení výkonu herní konzole od Microsoftu je nasnadě. Americký softwarový gigant chce udržet krok s konkurencí a nabídnout zákazníkům důstojnou alternativu k Nintendo NX a PlayStation Neo.

Konzole s kódovým označením „Scorpio“ by se na pulty obchodů měla dostat před Vánoci v roce 2017 a to za blíže nespecifikovanou cenu.

To nejlepší z E3: Mafia 3, Battlefield 1, South Park a další
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama