Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 10 nejlepších českých her všech dob

Top 10 nejlepších českých her všech dob | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 11. 2013 01:00 40

Seznam kapitol

1. Polda, aneb s poctivostí nejdřív pojdeš 2. Horké Léto 3. Original War 4. Brány Skeldalu 5. Machinarium – TIP PCT
6. ArmA: Armed Assault 7. Operation Flashpoint 8. Vietcong 9. Hidden & Dangerous 10. Mafia: The City of Lost Heaven

Připomeňte si dnes již legendární tituly, za kterými stojí čeští programátoři a grafici. V herním světě totiž vůbec nepatříme mezi ořezávátka a mnoho projektů nakonec zaznamenalo celosvětový úspěch. Věříme, že se alespoň k jednomu z nich po letech vrátíte a ještě jednou nostalgicky zapaříte – jsou to opravdové pecky!

Reklama

„Sem obyčejnej kluk. Kluci mi říkaj Rambo a holky Kreténe. Jinak jsem Majer, Honza Majer“. Přesně těmito slovy začínala další legendární česká adventura Horké Léto, která byla zasazená na tropický ostrov. Na něm se hlavní postava pustila do dobrodružství, na jehož konci čekalo vysvobození jeho rodiny ze spárů krvelačných domorodých obyvatel ostrova.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Horké Léto, vedle pěkného grafického zpracování, vynikalo stejně jako série Polda perfektním českým dabingem, na němž se podílel v té době velice populární Zdeněk Izer. Pokud jsme už u srovnávání s Poldou, Horké Léto se lišilo především mírnější obtížností, čímž hra cílila na širší hráčské publikum a také se jí to podařilo – Horké Léto dlouho trůnilo na vrcholu týdenního žebříčku nejprodávanějších českých her.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Horké Léto se dočkalo pouze jednoho přímého pokračování, které nás pro změnu zavedlo na divoký západ minulého století, kde byl ukraden vzácný kámen, kvůli čemuž hrozilo vyhynutí indiánského kmene Hatanapalatů. Místní šaman Orlí Tě-Péro se proto rozhodl k záchraně a povolal hrdinu z budoucnosti, jímž nebyl nikdo jiný než Honza Majer.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý díl byl ve všech ohledech lepší než díl první – měl propracovanější dějovou zápletku, byl o poznání rozlehlejší a logické zádrhely v něm byly zajímavější. O dabing se opět postaral Zdeněk Izer, a tak hře zdánlivě nebránilo nic v tom, aby zopakovala svůj úspěch. Dlouho očekávané Horké Léto však i přes všechny své klady nakonec nenašlo tolik fanoušků, a tím tato herní série skončila. V roce 2005 sice vyšlo ještě Horké Léto 3 a půl, to ovšem s původní hrou nemělo moc společného. Ve své podstatě se totiž jednalo o 3D akční titul.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama