Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 10 nejlepších českých her všech dob

Top 10 nejlepších českých her všech dob | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 11. 2013 01:00 40

Seznam kapitol

1. Polda, aneb s poctivostí nejdřív pojdeš 2. Horké Léto 3. Original War 4. Brány Skeldalu 5. Machinarium – TIP PCT
6. ArmA: Armed Assault 7. Operation Flashpoint 8. Vietcong 9. Hidden & Dangerous 10. Mafia: The City of Lost Heaven

Připomeňte si dnes již legendární tituly, za kterými stojí čeští programátoři a grafici. V herním světě totiž vůbec nepatříme mezi ořezávátka a mnoho projektů nakonec zaznamenalo celosvětový úspěch. Věříme, že se alespoň k jednomu z nich po letech vrátíte a ještě jednou nostalgicky zapaříte – jsou to opravdové pecky!

Reklama

Bohemia Interactive je pojem nejen u nás, ale i ve světě. Jejich hry okupují hned dvě příčky našeho žebříčku, přičemž ArmA je z nich ta mladší. ArmA: Armed Assault začala vznikat na popud soudního sporu mezi vývojářským studiem Bohemia Interactive Studio a Codemasters o právo na značku Operation Flashpoint, který BIS raději vzdalo a rozhodlo se vytvořit zcela novou hru.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

ArmaA: Armed Assault se stejně jako Operation Flashpoint vyznačovala citelným příklonem k realističnosti, což v té době (2006) v řadách FPS nebylo obvyklé. Příběh hry nás zaváděl na ostrov v Atlantském oceánu, který byl rozdělen na dvě znepřátelené strany – demokratický jih a totalitní sever. Totalitní sever ve hře na demokratický jih zaútočí a jeho vláda se rozhodne požádat o pomoc prezidenta USA, který na ostrov povolává své vojáky za účelem odražení útočné vlny a opětovného nastolení míru.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Příběh hry v podstatě odvyprávěl alternativní průběh třenice mezi Severní a Jižní Koreou, načež následoval i datadisk, který přišel se dvěma novými kampaněmi. Druhý díl ArmA vyšel v roce 2009 a mezi hráči opět strhl malé davové šílenství a to samé se dá tvrdit i o dlouho očekávaném třetím dílu, jež k nám dorazil před několika týdny.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

K titulu ArmA samozřejmě musíme přihodit i zmínku o modech, konkrétně o multiplayerovém DayZ, jež hráče zavádí do poničené Chernarusi a jejího okolí, po němž se potlouká spousta zombie. Tento mod v podstatě simuluje těžkosti přežití v postapokalyptickém světě se vším, co k tomu patří – tedy například i se vzájemným vražděním samotných přeživších. Mod DayZ se dočkal takové oblíbenosti, že BIS najmula jeho tvůrce Deana Halla, který s nimi pracuje na stand-alone hře.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama