Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 10 nejlepších českých her všech dob

Top 10 nejlepších českých her všech dob | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 11. 2013 01:00 40

Seznam kapitol

1. Polda, aneb s poctivostí nejdřív pojdeš 2. Horké Léto 3. Original War 4. Brány Skeldalu 5. Machinarium – TIP PCT
6. ArmA: Armed Assault 7. Operation Flashpoint 8. Vietcong 9. Hidden & Dangerous 10. Mafia: The City of Lost Heaven

Připomeňte si dnes již legendární tituly, za kterými stojí čeští programátoři a grafici. V herním světě totiž vůbec nepatříme mezi ořezávátka a mnoho projektů nakonec zaznamenalo celosvětový úspěch. Věříme, že se alespoň k jednomu z nich po letech vrátíte a ještě jednou nostalgicky zapaříte – jsou to opravdové pecky!

Reklama

Machinarium od vývojářské společnosti Amanity Design byla jedna z prvních her našeho žebříčku, která skutečně obletěla celý svět. Jedná se o povedenou adventurku, vyprávějící příběh o malém robůtkovi, jenž ztroskotá na nepřátelské planetě a při nárazu ztratí svého kamaráda.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Robůtek se po příteli na planetě začne porozhlížet, přičemž pro jeho nalezení se musí vypořádat s místní mafií a mnoha zapeklitými logickými zádrhely. Svět Machinaria je propracovaný do posledního detailu – každičký pohyb robůtka, ale i ostatních postav ve hře doprovázen speciální animací, a hra si tak například mohla dovolit vypustit dabing. I to přispívá k nezaměnitelné atmosféře tohoto titulu.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Chybějící dabing zde přitom vůbec není na škodu – ba naopak. Postavičky se dorozumívají prostřednictvím huhlání, doprovázeného komiksovými bublinami s obrázky, což společně s grafikou přispívá k roztomilému vyznění celého dobrodružství. A to i přesto, že je svět Machinaria ve své podstatě poměrně pochmurný.

Top 10 nejlepších českých her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

O kvalitě hry vypovídá i spousta ocenění, z nichž například cenu za vynikající vizuální kvality hry dostalo Machinarium ještě několik měsíců před jeho samotným vydáním na festivalu nezávislých her Independent Games Festival v San Franciscu v roce 2009.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama