Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?

Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu? | Kapitola 5

Dominik Liebezeit

Dominik Liebezeit

23. 3. 2016 06:00 30

Seznam kapitol

1. Návrat do reality 2. Jako ryba ve vodě 3. Co budeme potřebovat 4. Čtyři kroky první pomoci při nehodě
5. Rozebrání telefonu 6. Samotná záchrana 7. Složení a otestování telefonu 8. Závěr

Navzdory popularnímu trendu a tvrzení mnoha billboardů telefony stále nejsou ideální parťák do aquaparku, na focení podmořské fauny, a nedají se beztrestně topit ve sklenici s pivem. Jak dát v domácích podmínkách utopenému telefonu první pomoc a přivést ho zpět k životu? Záchranu neodkládejte, rychlé jednání je polovina úspěchu!

Reklama

Byť se výrobci vskutku snaží, aby byl telefon nedobytnou pevností, která je přístupná pouze vyvoleným jedincům (čti autorizovaným servisům), pokud máte vhodné náčiní a držíte se návodu určeného pro ten který model, není zase tak obtížné se do telefonu dostat. Klíčové je mít „sadu na otevírání telefonů“. Zní to jak jméno náčiní zloděje z 30. let, ale pod podobným názvem ji naleznete na aukčních serverech. Já mám své z ebay, řada prodejců je dává zdarma ke sklíčku, tak se mi jich časem sešel plný šuplík - mohu věnovat jako dárek k předplatnému. :) Toto náčiní lze zakoupit také na aukru, ovšem počítejte, že vás vyjde pravděpodobně dráž než kupříkladu z Anglie i s poštovným.

Šroubky ven
i Zdroj: PCTuning.cz
Šroubky ven

  

Prvním krokem je vždy vyjmutí šroubků. Jeden bude zpravidla pod plombou. Pokud zadní kryt nepůjde sundat, raději překontrolujte, jestli jste na nějaký nezapomněli. Opravdu doporučuji držet se strikně návodu pro váš model. Postup, který si zde uvádíme, je obecný a nebude platit pro všechny modely telefonů.

Sudáme plastový kryt
i Zdroj: PCTuning.cz
Sudáme plastový kryt

  

Po vyjmutí šroubků sundáme plastový kryt. Do telefonu bude nejspíše zacvaklý, buďte opatrní, abyste při sundavání něco neulomili. S odejmutím nám pomůže plastový nástroj (dlátko), které je obsahem sady na otevírání telefonů, ve stavu nouze můžete zkusit i plastovou kartu.

Vyjmeme základní desku
i Zdroj: PCTuning.cz
Vyjmeme základní desku

  

Nyní nadešel čas vyjmout samotnou základní desku telefonu. Zde je třeba opět dbát zvýšené opatrnosti. Do desky je vždy zapojeno LCD a pokud není integrován v displeji, tak ještě kabel digitizeru. Často je ještě zapojena anténa, GPS, baterie apod. Všechny tyto komponenty je potřeba před samotným vyjmutím desky odpojit! Průhledné pásky s vodiči nervěte z konektorů silou, můžete tím poškodit kontakty. Na konektoru bývá plastový zámek, za který je třeba zatáhnout a pásek povolí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama