Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu?

Utopený telefon: Jak ho přivést zpět k životu? | Kapitola 7

Dominik Liebezeit

Dominik Liebezeit

23. 3. 2016 06:00 30

Seznam kapitol

1. Návrat do reality 2. Jako ryba ve vodě 3. Co budeme potřebovat 4. Čtyři kroky první pomoci při nehodě
5. Rozebrání telefonu 6. Samotná záchrana 7. Složení a otestování telefonu 8. Závěr

Navzdory popularnímu trendu a tvrzení mnoha billboardů telefony stále nejsou ideální parťák do aquaparku, na focení podmořské fauny, a nedají se beztrestně topit ve sklenici s pivem. Jak dát v domácích podmínkách utopenému telefonu první pomoc a přivést ho zpět k životu? Záchranu neodkládejte, rychlé jednání je polovina úspěchu!

Reklama

Po uplynutí několika dnů je na čase vytáhnout vnitřnosti telefonu z rýžového nákypu a zase jej složit. Než se do toho pustíte, doporučuji otestovat jeho funkčnost, abyste zbytečně nemrhali časem pro případ, že na zásah už bylo pozdě.

Nejprve pořádně prohlédněte plošný spoj, jestli na něm někde něco nevykvetlo. Pakliže se zdá být v pořádku, můžete pokračovat. K otestování telefonu je nejvhodnější použít pouze nezbytné minimum. Vyhnete se tak situaci, kdy celý telefon složíte, vše zacvakáte, něco nebude fungovat, a vy budete pracně zjišťovat, kde je chyba. Je to baterka? Je to špatně vyčištěný kryt? GPS? Repráček, mikrofon... atp. Pokud zapojíme pouze základní desku, LCD a zdroj energie, máme v případě neúspěchu jistotu, že je chyba v základní desce.

Nejnutnější minimum
i Zdroj: PCTuning.cz
Nejnutnější minimum

  

Některé telefony potřebují baterii a nenaskočí, pokud jsou zapojeny pouze na nabíječku. Pokud telefon nenaběhne ani s ní, hledejte známky oxidace, které jste přehlédli. Na jejich odstranění budete potřebovat brusnou tužku. Pokud ani to nepomůže, pravděpodobně máte vypálenu některou komponentu. Zde už domácí podmínky nepostačí a možná nebude od věci pozeptat se u operátora, jestli už máte nárok na dotovaný telefon.

Složení
i Zdroj: PCTuning.cz
Složení

  

Telefon složíme stejně jako jsme ho rozebrali, logicky v opačném pořadí. Začneme tedy od desky, do které zapojíme všechny konektory. Zase je dobré držet se přímo návodu určeného pro váš model telefonu.

Zacvakneme kryt
i Zdroj: PCTuning.cz
Zacvakneme kryt

  

Zacvakneme plastový kryt a přišroubujeme a máme telefon složený!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama