Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC (recenze)

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC (recenze) | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 5. 2014 03:00 47

Seznam kapitol

1. Příběh hry 2. Hackování 3. Hackování, reputační systém 4. Hackování a on-line hra 5. Náplň příběhových misí
6. Náplň příběhových misí, jízdní model 7. Vedlejší činnosti 8. Strom dovedností 9. Grafika, technické zpracování hry, HW nároky 10. Hudba, dabing, závěrečné hodnocení hry

Je to už rok, co vývojáři Ubisoftu na E3 předvedli hru Watch Dogs. Vypadala opravdu nádherně, takže jsme poctivě hltali každý screenshot, každý nový trailer i kusou informaci, která z autorů vypadla, a netrpělivě vyčkávali, až si tuhle pecku budeme moci zahrát. Nyní ta chvíle konečně nastala. Jaké je být v těle hackera Aidena Pierce?

Reklama

Co se týče příběhových misí, je jejich náplň prakticky pořád o tom samém – někam dojeď, tam se vkraď do určitého objektu, přitom používej kamerový systém a nakonec z místa určení uteč. Do hry se tak rychle vkrádá stereotyp a nuda, zvlášť ve spojení s mizivou motivací dostat se v příběhu někam dál.

Na druhou stranu oceňuji snahu autorů navrhnout hru tak, aby hráče motivovala ve stealth postupu, kradmém obcházení nepřátel a jejich likvidaci zezadu. Střílení je ve hře samozřejmě taky a i hrubou silou se z každého průšvihu nakonec vyhrabete, tento způsob se mi však zdál mnohem náročnější, než právě tichošlápkovství.

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz

Je to dáno hlavně velkou spoustou možností, které vám hra dává k odlákání nepřátel a pak samozřejmě i spoustou nepřátel, které na vás v případě poplachu posílá. Děsit zloduchy otvíráním padacích dveří a dalšími vylomeninami je navíc sranda a k zahození nejsou ani sestavitelné předměty jako jsou vábničky nebo rušičky, jež vaše možnosti na bojišti ještě více rozšiřují.

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel, jak už jsem řekla, v příběhových misích jsou klady hry zakopány hluboko pod zem jejich repetitivností, ale i častým nadužíváním kamerového systému. Je tedy pravda, že na spoustě míst to jde i bez něj, ovšem spíše se dostanete do situací, kdy v síti kamer budete muset poskakovat třeba i dlouhé minuty. Tím hra výrazně ztrácí drive. A to jsem vlastně ani nezmínila logické minihry, které nelze přeskočit a navíc vás někdy potrápí i ve dvou kolech. To už je pro milovníky akční her vážně rána pod pás, zvlášť když ostatní hackovací prvky jsou zase až příliš jednoduché.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama