YouTube bez disliků: Čelem k pozitivní budoucnosti!
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek YouTube bez disliků: Čelem k pozitivní budoucnosti!

YouTube bez disliků: Čelem k pozitivní budoucnosti! | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 11. 2021 08:56 35

Seznam kapitol

1. Zatočíme s trolly! 2. A lidem se to líbí! 3. Ministerstva pravdy 4. Polní soud 5. Samozvaní arbitři pravdy

YouTube nedávno oznámil, že odstraní zobrazovaní disliků u všech videí – a tím nepříjemně překvapil prakticky všechny tvůrce, většinu diváků, a dokonce i bývalé zakladatelé platformy, jako je Jawed Karim. A všichni jim říkají, jaká je to blbost.

Reklama

Ne, tohle není konec boje za svobodu slova, ať už nám ji chtějí vzít puritáni, nacisté anebo progresivisté. Momentálně se organizuje hon na ty, kteří nesouhlasí s epidemiologickými opatřeními vlády – tak například se Nova distancovala od proslovu Karla Janečka na Českém slavíkovi. 

Víte – o Karlu Janečkovi si myslím svoje, o bojovnících proti očkování taky – ale fakt je nutné, aby se televize distancovala od toho, že v pořadu někdo něco řekl? To jako vážně? A proč by to nemohl říct? Svobodná společnost je ta, ve které si můžeme dovolit nesouhlasit. Pokud Janeček nevyzývá lid, aby vzal šturmem sídlo vlády, tak si svůj názor přece může dovolit vyslovit.

Pokud se nenecháme obelhat Manipulátory a dalšími samozvanými arbitry pravdy, pokud odmítneme, že jejich názor je něco víc než názor někoho jiného, dostaneme se do bodu, kdy každý názor budeme vnímat pouze jako názor. A každý má svůj názor: Že je někdo blbý jako štoudev a myslí si, že s vakcínou dostane čip – no, s tím už nic nenaděláme, tak to prostě je.

Opatření jsou opatření, nemusí se nám líbit, můžeme je kritizovat, ale musíme je dodržovat. Ale dodržovat neznamená mlčet anebo nepochybovat. Máme právo myslet si, že roušky jsou blbost anebo že odstranění disliků je blbost. Musíme mít právo se bránit proti jednostranným rozhodnutím, protože ani vláda, ani vedení firem není Olymp a nesedí tam neomylní bohové. 

A když už se stejně rozhodnou prosadit si nakonec to svoje, měli by alespoň naslouchat tomu, co jim ostatní říkají.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama