EU uložila Meta rekordní pokutu a Twitter stále míří do záhuby #TYDEN ~ 29. května
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek EU uložila Meta rekordní pokutu a Twitter stále míří do záhuby #TYDEN ~ 29. května

EU uložila Meta rekordní pokutu a Twitter stále míří do záhuby #TYDEN ~ 29. května | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

29. 5. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

V The Messenger to nevypadá dobře. Netflix řeší sdílení hesel. Sociální média JSOU pro děti rizikem. Facebook prodal Giphy. Role Twitteru jako zdroje mediálního provozu nadále klesá.

Reklama

Umělá inteligence

Praktické zkušenosti s pomůckou pro psaní Duet AI od Googlu: strnulý styl, nepřesné informace, nekonzistentní chování v Dokumentech a Gmailu, skvělá při psaní stížností … (Wired)

Vlastně je to docela legrace se #ai ptát na něco ohledně #ai. Ale ta otázka je zajímavá. Proč polovina Čechů nepozná, že novinářský text vytvořila AI?

Jak odhalit text psaný počítačem: můžete to zkusit, ale je to téměř nemožné (Seznam Zprávy)

Britský Reach beta testuje My News Assistant, webové stránky s umělou inteligencí, které agregují tisíce článků publikovaných denně ve více než 80 online značkách. Technologie, která pohání My News Assistant, je proprietární nástroj od Mantis. (Press Gazette)

Microsoft oznamuje, že Copilot v Power Pages pro americké zákazníky je dostupný v beta testu a umožňuje vytvářet webové stránky pohaněné daty a zaměřené na byznys pomocí přirozeného jazyka. (TechCrunch)

Bing je nyní výchozím vyhledávačem pro ChatGPT. Dobrá zpráva to rozhodně není. Jakkoliv to může fungovat pro trhy jako USA, pro využití v Česku to bude velká nevýhoda. (The Verge)

Azure AI Studio od Microsoftu umožňuje vývojářům vytvářet vlastní „kopiloty“ s umělou inteligencí. Pro firmy a instituce to přináší možnost kombinovat ChatGPT a vlastní data. (Tech Crunch)

Sam Altman říká, že OpenAI „samozřejmě“ neplánuje opustit Evropu, a mění tak hrozbu odchodu z regionu, pokud společnost nebude schopna vyhovět připravovanému zákonu EU o umělé inteligenci. (Reuters)

Pohled na mediální pokrytí generativní umělé inteligence za posledních šest měsíců,  kdy novináři a akademici kritizují humbuk a nabízejí způsoby, jak zlepšit zpravodajství. (Columbia Journalism Review)


Software

Pan Sponka se vrací, Cortana je mrtvá! Microsoft představu je Windows Copilot, osobního asistenta s umělou inteligencí pro Windows 11 (The Verge, TechCrunch)

Windows budou brzy podporovat archívy RAR, gz, 7z a další. Dobrá zpráva? Těžko říct. Pro tvůrce aplikaci podporující tyto alternativní komprimační formáty určitě ne. (Ars Technica)

Windows 365 Boot: placené předplatné pro boot místního počítače do cloudového počítače u Microsoftu. Vyjde na 20 dolarů měsíčně. (Tech Spot, The Register)

Microsoft zpřístupnil Azure Linux, hostitelský operační systém pro službu Azure Kubernetes, poté, co byl od října 2022 ve veřejné betě  (The Register)


Mobilní aplikace

Recenze Final Cut Pro pro iPad: dotykový design a dostupná cena, ale omezená interoperabilita s Macem a chybí nástroj pro ostří, stabilizace a další funkce (The Verge)

Recenze aplikace Logic Pro pro iPad: dobře převádí uživatelské rozhraní profesionální aplikace na dotykový displej a je velmi zábavná s několika kompromisy, ale nelze načíst mnoho zásuvných modulů třetích stran. (The Verge)


Hry

Nejnovější AR hra Peridot od společnosti Niantic získala negativní recenze v obchodě s aplikacemi a málo stažení. Nutno dodat, že AR hrám se tak nějak obecně nedaří. (Bloomberg)

Roblox: Poté, co změnila heslo na rodinném tabletu iPad, aniž by si toho její matka všimla, utratila bez jejího vědomí 2 500 liber z maminčiných peněz.  (BBC)

Recenze hry roku: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Hrej)

Google Play Games pro PC jsou nyní dostupné v Evropě a na Novém Zélandu. Byť stále v beta podobě. Služba umožňuje na PC (Win10+) hrát hry z Androidu. K dispozici je více než 100 her. (Tech Crunch)

Epic Games nabízí zdarma: Fallout New Vegas: Ultimate Edition.

Ve hře dostupné na Google Play mohli uživatelé prodávat, kupovat a trestat zotročené lidi.  Nyní je středem federálního vyšetřování v Brazílii. (Washington Post)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama