Lynx Tripple Titan — extrémní výkon za extrémní cenu
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Lynx Tripple Titan — extrémní výkon za extrémní cenu

Lynx Tripple Titan — extrémní výkon za extrémní cenu | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

4. 4. 2013 03:00 54

Seznam kapitol

1. Titan + Titan + Titan = úspěch? 2. Lynx Tripple Titan z vnějšku 3. Pohled dovnitř počítače Tripple Titan 4. Přetaktování, hlučnost, teploty, spotřeba 5. Testovací sestava, hry a metodika 6. Alan Wake, ArmA II, ArmA III Alpha
7. Assassins Creed, Battlefield 3, Borderlands 2 8. Crysis 2, Crysis 3, F1 2012 9. Far Cry 3, Hitman: Absolution, Just Cause 2 10. Mafia II, Max Payne 3, Metro 2033 11. SimCity, Sleeping Dogs, Tomb Raider 12. Shrnutí výsledků a závěr

Dnes testovaná počítačová sestava rozhodně nebude pro každého. Na její pořízení byste totiž potřebovali půlroční průměrný plat. Za tuto cenu však dostanete trojici grafických karet GeForce GTX Titan, šestijádrový procesor Intel Core i7 Extreme, 32 GB RAM či 4TB pevný disk v kombinaci s 240GB SSD. Je Lynx Tripple Titan počítačem snů?

Reklama
Lynx Tripple Titan — extrémní výkon za extrémní cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

První pohled a dojmy po vybalení počítače z extrémní krabice prozradí několik základních údajů. Tím hlavním je, že počítač Tripple Titan je osazen ve skříni typu big tower. Přesněji jde o model Storm Trooper od společnosti Cooler Master. Jedná se o poměrně kvalitní skříň a velkou mírou perforace a především kvalitním dílenským zpracováním. Odpovídá tomu i cena, která se pohybuje nad čtyřmi tisíci s daní. Byť nejde o absolutní vrchol nabídky (ten tvoří celohliníkové skříně Lian-Li za víc než deset tisíc), pokládám volbu skříně za velmi dobrou. Líbí se mi i její design, který ovšem kazí otřesné nálepky Lynx imitující plameny. Jsou mimochodem i velmi nekvalitní a neustále se odlepují.

Z přední strany skříně je přístup k čtečce paměťových karet a především k Blu-ray vypalovačce od LG. O smyslu Blu-ray vypalovačky by jistě bylo možné vést dlouhou diskusi, s výjimkou originálních HD filmů jsou tyto nosiče pravděpodobně „mrtvé“. Vzhledem k její ceně (přibližně dva tisíce) a celkové ceně sestavy však osazení Blu-ray vypalovačky nepokládám za chybu - do sestavy v téhle cenové kategorii určitě patří.

Lynx Tripple Titan — extrémní výkon za extrémní cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nahoře na čele skříně je ovládací panel, který obsahuje snad vše, co může uživatel běžně potřebovat. Kromě tlačítek startu a resetu je zde hned čtveřice USB portů (z toho dva USB 3.0), konektory pro připojení sluchátek a mikrofonu a pomalu ustupující rozhraní eSATA.

Lynx Tripple Titan — extrémní výkon za extrémní cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Výborné je také vybavení zezadu počítače. Základní deska totiž na svém zadním panelu nabízí dalších deset USB portů (čtyři USB 3.0), dvojici eSATA konektorů, gigabitový ethernet, šestici audio konektorů plus optický výstup a PS/2 konektor.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama