Netflix v problémech, utíkají uživatelé. 10 mýtů o sociálních médiích #TYDEN ~ 5. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Netflix v problémech, utíkají uživatelé. 10 mýtů o sociálních médiích #TYDEN ~ 5. června

Netflix v problémech, utíkají uživatelé. 10 mýtů o sociálních médiích #TYDEN ~ 5. června | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

5. 6. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

RIP RAR BG. Meta zablokuje zpravodajství v Kanadě. Wikipedie měla po léta špatnou vlajku Vatikánu. Miliony základních desek pro PC mají backdoor

Reklama

Marketing, komunikace

Stínové zákazy (shadowban) jsou pro instagramery stále problémem. Šéf Instagramu Adam Mosseri ve středu zveřejnil příspěvek, ve kterém se snaží vysvětlit, jak aplikace funguje v souvislosti s algoritmem, hodnocením a tím, jaký obsah se lidem zobrazuje. Součástí toho byla i tolik potřebné vysvětlování „stínového zakazování“. Opět sliboval, že Instagram bude transparentní. Což slibuje už dlouhé měsíce a neděje se nic. (Mashable)

Americké ministerstvo obrany uvedlo, že po sporu o financování se společností SpaceX přímo kupuje satelitní terminály a služby Starlink pro potřeby ukrajinské armády. Elon Musk opět úřaduje. (Bloomberg)

Infografika: 10 mýtů o sociálních médiích, které škodí vašemu podnikání. Nutno dodat, že hned ten první je zásadní. Nic není zadarmo. A třeba taková trojka, ta je hodně dobrá. (Social Media Today)

ChatGPT a další nástroje LLM již nahradily některé autory marketingových a sociálních médií. Mnoho společností se rozhodlo, že snížení nákladů stojí za pokles kvality. Cesta do pekel započala. (Washington Post)


Bezpečnost, soukromí, právo

Tesla má problém. Po krátkou dobu bylo možné hrát videohry na středovém displeji za jízdy, což vyvolalo obavy z rozptýlení řidiče. NHTSA však tvrdí, že problém je již většinou odstraněn. (The Verge, AP)

Okol Mamutu dlouho ticho. Věřitelé zkrachovalého e-shopu Mamut chtěli najmout detektivy, T-Mobile se ale postavil proti. Nic zásadního se nicméně neděje, zboží za 2 miliardy se stále pohřešuje, stejně jako jeden z hlavních aktérů, Břetislav Janoušek. Od začátku března, sic, zmizel. (Lupa)

Pokuta 30 milionů dolarů za špehování a zneužívání soukromí dětí u společností Amazon za Ring a Alexa. Včetně umožnění zaměstnancům společnosti Ring špehovat zákazníky, vytvoření bezpečnostního prostředí vhodného pro hackery a nezákonného uchovávání nahrávek dětských hlasů Alexou. (Cybernews)

Miliony základních desek pro PC byly prodány s bezpečnostní chybou ve firmwaru. Kód ve stovkách modelů základních desek Gigabyte neviditelně a nezabezpečeně spouští aktualizaci, která běží na počítači a stahuje a spouští další software – podle výzkumníků je to funkce, u níž hrozí zneužití, pokud místo něj útočník podstrčí malware. (Wired). Lze jen doporučit vypnutí funkce „APP Center Download & Install“ v BIOSu, která proces spouští. Gigabyte reagoval vydáním betaverze BIOSů s lepším zabezpečením pro část desek, další mají následovat. (pcgamer)

FSB tvrdí, že Apple pomáhal NSA nabourat se do iPhonů ruských diplomatů. Kaspersky tvrdí, že neznámý malware využil zneužití 0click na iPhonech se systémem iOS 15.7 (The Record)

  • Apple reaguje na pochybné tvrzení Ruska o zabezpečení iPhonu a slibuje, že nikdy nevytvoří zadní vrátka do iOSu (9to5Mac)

Chyba zabezpečení iTunes na Windows umožňuje neoprávněný přístup & manipulaci s daty. Jedno byste ale měli vědět, mít iTunes na Windows už dlouho není nutné. (Apple Insider)

Studie: Pokročilé phishingové útoky vzrostly v roce 2022 o 356 %.Celkový počet útoků se zvýšil o 87 %. (Perception Point)

Kdo se pokusil ovlivnit prezidentské volby? Stopa vede do Ruska, řekla policie. E-mail oznamující smrt Petra Pavla odešel z Yandexu, doména s kopií Pavlova webu byla registrována na Tucows a anonymizována. (Seznam Zprávy)

Keňský soud rozhodl, že Meta je hlavním zaměstnavatelem moderátorů obsahu,  kteří žalují giganta sociálních médií a jeho partnera pro kontrolu obsahu v Africe, společnost Sama, za nezákonné propuštění. (Tech Crunch. AFP)

Podle firem zabývajících se kybernetickou bezpečností hackeři aktivně využívají 0day v softwaru pro přenos souborů MOVEit Transfer  ke krádežím dat z organizací. Vývojáři varují administrátory, aby blokovali externí provoz na portech 80 a 443 na serveru MOVEit Transfer, aby se zabránilo zneužití. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama