Omegle už není. Apple se odmítá podřídit DMA #TYDEN 13. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Omegle už není. Apple se odmítá podřídit DMA #TYDEN 13. listopadu

Omegle už není. Apple se odmítá podřídit DMA #TYDEN 13. listopadu | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

13. 11. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

USA špehovaly Merkelovou a další Evropany. AI Pin od Humane je tu. ChatGPT má 100 milionů uživatelů týdně. Zpoplatněný Facebook víc bere než dává.

Reklama

Marketing, komunikace

Služba Google AdSense brzy přejde z platby za kliknutí na platbu za zobrazení a rozdělí podíl na příjmech na samostatné sazby pro nákupní a prodejní stranu. Očekávejte novou vlnu honby za počty zobrazení na webech bez ohledu na vhodnost umístění reklamy a funkčnost reklamy. (9to5Google)

Samsung otevírá prémiovou a zmodernizovanou značkovou prodejnu v Ostravě (Samsung)

Silicon Valley se možná nikdy nepoučí. Technologický průmysl je určen pro lidi, jako je Sam Bankman-Fried. Neupravený, zanedbaný a neohrabaný, kopíruje to, jak by měl podle investorů vypadat zakladatel společnosti, a dveře pro další jemu podobné zůstávají otevřené. (The Atlantic)

Comscore: Meziroční návštěvnost The Verge po redesignu v září 2022 klesla každý měsíc kromě jednoho. Počet loajálních uživatelů od ledna do září 2023 vzrostl o 62 %. Ne že by návštěvnost neklesala napříč všemi. Co to trochu kazí je, že loajalitu čtenářů v tak dlouhém úseku nelze měřit. (AdWeek)

Pohled na změny v Greenville v Severní Karolíně, kde žije MrBeast: studia, nová práce s vysokým stresem, náhodná pyrotechnika a vysokoškolský kurz tvorby obsahu na YouTube. (Washington Post)

Poté, co američtí zákonodárci varují před šířením dezinformací, společnost Meta plánuje zakázat zadavatelům politické reklamy používat své nové generativní reklamní produkty s umělou inteligencí. Na šíření dezinformací to samozřejmě vliv mít nebude, ale PR oddělení Meta se opět povedlo dostat do médií s kompletním nesmyslem. (Reuters)

Před americkými volbami v roce 2024 chce Microsoft nabídnout nový bezplatný nástroj, který pomůže americkým politikům v boji proti falešným videím a fotografiím ověřováním jejich pravosti. Nic jiného než nepovedená PR aktivita. Na případnou záplav deepfake to nebude mít žádný vliv. (Bloomberg)


Bezpečnost, soukromí, právo

Jiří Kučera: Kiks Novy u soudu s Ferim by měl vejít do učebnic žurnalistiky. Ano, právo platí i pro novináře a to co předvedla TV Nova je těžko uvěřitelné selhání s řadou možných důsledků. Včetně dopadů na budoucí obdobné případy. (Seznam Zprávy)

Microsoft Exchange je ovlivněn čtyřmi zranitelnostmi nultého dne, které mohou útočníci v postižených instalacích vzdáleně zneužít ke spuštění libovolného kódu nebo ke zpřístupnění citlivých informací. (BleepingComputer)

Pohled na ruskou společnost SWAT USA Drop Service, jejíž více než 1 200 amerických zaměstnanců vědomě či nevědomě přeposílá spotřební zboží zakoupené online pomocí ukradených kreditních karet. (Krebs on Security)

Výzkumník v oblasti zabezpečení tvrdí, že zařízení Flipper Zero může provádět útoky DoS na iPhony se systémem iOS 17 neustálým odesíláním požadavků na párování Bluetooth. (ArsTechnica)

Okta uvádí, že útočníci, kteří minulý měsíc pronikli do jejího systému zákaznické podpory, získali přístup k souborům 134 zákazníků, přičemž pět z nich se později stalo terčem útoků typu session hijacking pomocí ukradených session tokenů. (BleepingComputer)

Zpráva společnosti Okta o narušení systému podpory podceňuje roli špatně nakonfigurovaného účtu služby, který k narušení nejvíce přispěl. (ArsTechnica)

Discord oznámil, že odkazy na soubory nahrané na servery budou od roku 2023 po 24 hodinách neplatné, aby se snížilo množství malwaru. (Bleeping Computer)

Společnost QNAP varuje před kritickými chybami v operačním systému QTS a aplikacích, které jsou způsobeny injekcí příkazů (Bleeping Computer)

Jak se .tk, ccTLD pro novozélandské území Tokelau, která měla donedávna více uživatelů než jakákoli jiná ccTLD, stala oblíbenou doménou kyberzločinců? (MIT Technology Review)

OpenAI tvrdí, že se potýká s „abnormálním provozem“ a zaznamenala známky útoku DDoS, který vede k pravidelným výpadkům jejích služeb. (Bloomberg)

Americký soudce rozhodl, že používání palubních informačních a zábavních systémů výrobci automobilů k nahrávání a zachycování textových zpráv a výpisů hovorů majitelů neporušuje zákon státu Washington. (The Record)

Podle odborníků stojí LockBit mimo jiné za hackerským útokem na Industrial and Commercial Bank of China a skupina „ransomware jako služba“ za hackerským útokem na britskou poštu Royal Mail. (Bloomberg, FT)

Microsoft: MOVEit hackeři zneužívají 0day chybu v nástroji pro IT podporu SysAid  v „omezených“ útocích k přístupu na firemní servery a nasazení ransomwaru Clop. (Bleeping Computer)

Apple se připravuje na právní bitvu proti předpisům Evropské unie o App Store. Společnost Apple připravuje odvolání proti zákonu EU o digitálním trhu a tvrdí, že by neměla být povinna povolit alternativní tržiště aplikací ve svých zařízeních. (Apple Insider)

V době, kdy se EU chystala označit společnost Apple jako gatekeeper podle DMA, Apple argumentovala tím, že má tři samostatné prohlížeče: Safari pro iOS, iPadOS a macOS. Něco tak trapného, že to snad ani není možné. Ale ono je. (The Register)

Elon Musk řekl pracovníkům SpaceX, aby nenosili bezpečnostní oblečení, protože nemá rád světlé barvy. Stovky zaměstnanců společnosti SpaceX se zranily při pracovních úrazech, včetně osmi incidentů, které vedly k amputacím, zjistilo šetření agentury Reuters. (Insider)

Narušení bezpečnosti Boeingu: LockBit zveřejnili 50 GB dat (Cybernews)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama